Έρογλου: Θα κάτσουμε στο τραπέζι και χωρίς κοινό ανακοινωθέν

Έρογλου: Θα κάτσουμε στο τραπέζι και χωρίς κοινό ανακοινωθέν

Κατά τον κ. Ντάουνερ, «Είναι πέντε με έξι φορές που αλλάζουμε έγγραφα. Σε κάθε πράγμα υπάρχει ένα τέλος. Και στην ευελιξία υπάρχει ένα τέλος»

Έρογλου: Θα κάτσουμε στο τραπέζι και χωρίς κοινό ανακοινωθέν
Η ιδέα ενός κοινού ανακοινωθέντος είναι πρόταση της ελληνοκυπριακής πλευράς, δήλωσε σήμερα ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ντερβίς Έρογλου επαναλαμβάνοντας τη θέση ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά είναι έτοιμη να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και σε περίπτωση που δεν υπάρξει κοινό ανακοινωθέν.

Κατά τον κ. Ντάουνερ η ελληνοκυπριακή πλευρά θέτει προϋποθέσεις για το κοινό ανακοινωθέν, αλλά δεν έχει επιδείξει και θέληση για μια συμφωνία. Αντί, πρόσθεσε, για ένα κείμενο που θα περιλαμβάνει τις σκέψεις και των δύο πλευρών, οι Ελληνοκύπριοι επιμένουν σε ένα κοινό ανακοινωθέν που θα περιλαμβάνει μόνο τις δικές τους σκέψεις. «Απορρίπτουν συνεχώς τις προτάσεις μας. Γι αυτό και δεν μπορείς αυτό να το ονομάσεις κοινό ανακοινωθέν».

Κλείσιμο
«Είναι πέντε με έξι φορές που αλλάζουμε έγγραφα. Σε κάθε πράγμα υπάρχει ένα τέλος. Και στην ευελιξία υπάρχει ένα τέλος. Ήμασταν ελαστικοί με καλή θέληση μέχρι εκεί που μπορούσαμε να είμαστε». Πλέον, κατέληξε, και η ελληνοκυπριακή πλευρά πρέπει να εγκαταλείψει την σκέψη «εάν δεν γίνει όπως είπα δεν θα γίνει» και να σταθεί στο ύψος που πρέπει.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης