Νέα επεισόδια με Χρυσαυγίτες στο Μελιγαλά

Νέα επεισόδια με Χρυσαυγίτες στο Μελιγαλά

Έδιωξαν το Δήμαρχο Οιχαλίας από την εκδήλωση
– Αποχώρησαν συγγενείς θυμάτων και τοπικοί άρχοντες του Μελιγαλά

Τραγωδία στην άσφαλτο για ένα κοριτσάκι
Νέα επεισόδια με Χρυσαυγίτες στο Μελιγαλά
Συνέχεια στην αντιπαράθεση των τελευταίων ημερών μεταξύ της Χρυσής Αυγής και των υπολοίπων πολιτικών δυνάμεων απετέλεσε η ένταση που καταγράφηκε το πρωί της Κυριακής στην εκδήλωση για το μνημόσυνο των θυμάτων στη λεγόμενη «πηγάδα του Μελιγαλά», στη Μεσσηνία.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα 
eleftheriaonline.gr την ώρα που στο βήμα της εκδήλωσης βρισκόταν ο Δήμαρχος Οιχαλίας Φίλιππος Μπάμης και ο εκπρόσωπος των συγγενών των θυμάτων Χρήστος Μπένος, μέλη της Χρυσής Αυγής τους προπηλάκισαν, εκδιώκοντάς τους από την εκδήλωση.

Κλείσιμο


Στη συνέχεια οι Χρυσαυγίτες ανέλαβαν την οργάνωση της εκδήλωσης και ο βουλευτής Ηλίας Κασιδιάρης μίλησε για γενοκτονία και για σχεδιασμένη σφαγή στο Μελιγαλά, ενώ χαρακτήρισε προδότες της πατρίδας και παιδιά της Κομμουνιστικής Νεολαίας αυτούς που μας κυβερνούν.




Το απόγευμα του Σαββάτου εξάλλου, ένταση προκλήθηκε και σε εκδήλωση μνήμης στα Γιαννιτσά.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα logospellas.gr, η ένταση δημιουργήθηκε όταν ομάδα ατόμων από το χώρο της αριστεράς επιχείρησε να πλησιάσει το μνημείο του ομαδικού τάφου στα Γιαννιτσά κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης μνήμης των 120 Γιαννιτσιωτών που εκτελέσθηκαν από τους ναζί στις 14 Σεπτέμβρη 1944, την ώρα που κατέθετε στεφάνι ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Αντώνης Γρέγος.




Η ισχυρή αστυνομική δύναμη που βρισκόταν στο σημείο απέτρεψε την κλιμάκωση των επεισοδίων ενώ προχώρησαν στην προσαγωγή δύο ατόμων που πάντως στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι.

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ στην οποία καταφέρεται κατά του Δημάρχου Πέλλας τον οποίο θεωρεί υπεύθυνο για τη "βεβήλωση" του μνημείου από την παρουσία εκπροσώπων της Χρυσής Αυγής.

Τατούλης: Ο Μελιγαλάς, η Ιστορία και οι Νεκροί μας ανήκουν στην Πελοπόννησο και όχι στους χρυσαυγίτες

«Η σημερινή ανοίκεια επίθεση στον Μελιγαλά αποκαλύπτει ξεκάθαρα εκείνους που προσπαθούν με όποιον άθλιο τρόπο να εκμεταλλευτούν τη σημερινή κρίση της χώρας για να προωθήσουν τη δική τους εξουσία», σημειώνει με γραπτή δήλωσή του ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, για τα επεισόδια που σημειώθηκαν το πρωί στο Μελιγαλά από τη Χρυσή Αυγή.

Ο Πέτρος Τατούλης υπογραμμίζει ότι, «ο Μελιγαλάς, η Ιστορία και οι Νεκροί μας ανήκουν στην Πελοπόννησο και όχι σε κάποιους χρυσαυγίτες, που περιφέρουν τον τραμπουκισμό τους λες κι η χώρα είναι γήπεδο και αυτοί χουλιγκάνοι».

Ο περιφερειάρχης καλεί την αστυνομία και τη δικαιοσύνη να εγγυηθούν άμεσα την τήρηση του νόμου κι επισημαίνει ότι, «η σημερινή περίπτωση είναι μια περίπτωση κοινής ποινικής βίας».


Μίκης Θεοδωράκης: «Νεκραναστήθηκαν οι βρυκόλακες»

Τον αποτροπιασμό του για την επίθεση εναντίων των αφισοκολλητών του ΚΚΕ από τα μέλη της Χρυσής Αυγής εξέφρασε και ο γνωστός μουσικοσυνθέτης, Μίκης Θεοδωράκης, ο οποίος ζήτησε «Να κοπεί το χέρι των δολοφόνων», τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι πρόκειται για «περιπτώσεις νεκρανάστασης των βρυκολάκων της πολιτικής βίας».

 







Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης