Πάτρα: Βαριές καμπάνες για υποθέσεις μεταφοράς λαθρομεταναστών
Επτά χρόνια κάθειρξης σε έναν λιμενικό, έναν ιδιοκτήτη μεταφορικής εταιρείας και έναν Ιρακινό
Σε επτά χρόνια κάθειρξης δικάστηκαν σήμερα από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Πάτρας, ένας λιμενικός, ένας ιδιοκτήτης μεταφορικής εταιρείας και ένας Ιρακινός υπήκοος, οι οποίοι κατηγορούνταν για υποθέσεις παράνομης μεταφοράς μεταναστών.
Οι υποθέσεις αυτές είχαν αποκαλυφθεί πριν από περίπου πέντε χρόνια, ύστερα από κοινή επιχείρηση αστυνομικών της Ασφάλειας Πατρών και λιμενικών του τμήματος Εσωτερικών Υποθέσεων του Σώματος.
Για την ίδια υπόθεση το δικαστήριο έκρινε ενόχους άλλους πέντε κατηγορουμένους στους οποίους επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης πέντε ετών, αλλά με ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση.
Επίσης, σε άλλους δύο κατηγορούμενους επιβλήθηκαν ποινές φυλάκισης 25 και 10 μηνών, ενώ πέντε κατηγορούμενοι κρίθηκαν αθώοι.
Ένα παλιό αυτοκίνητο που δεν χρησιμοποιείται πλέον μπορεί να συνεχίσει να κοστίζει, ακόμη κι όταν παραμένει ακινητοποιημένο. Η απόσυρση αυτοκινήτου, όμως, μπορεί να είναι μια εξαιρετικά απλή, γρήγορη και οικονομικά αποδοτική διαδικασία.
Υπάρχουν ερωτήσεις που πολλοί γονείς κάνουν ψιθυριστά. Και άλλες που δεν κάνουν ποτέ. Όχι γιατί δεν τους απασχολούν. Αλλά γιατί φοβούνται ότι η απάντηση μπορεί να τους γεμίσει ενοχές.
Η πρωτοβουλία εντάσσεται στο όραμα της LAMDA Development για ένα The Ellinikon ανοιχτό σε όλους, όπου η ισότιμη συμμετοχή και η προσβασιμότητα αποτελούν βασικά στοιχεία της καθημερινής εμπειρίας.