Δίωξη σε βάρος εφοριακού που δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει έσοδα 229.000 ευρώ

Δίωξη σε βάρος εφοριακού που δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει έσοδα 229.000 ευρώ

Ο εν λόγω υπάλληλος υπέβαλε ανακριβείς δηλώσεις «πόθεν έσχες» για την τριετία 2007-2010 – Ο φάκελος έχει διαβιβαστεί στην Εισαγγελία πρωτοδικών Αθηνών - «Ξεσκονίζονται» τα «πόθεν έσχες» και άλλων 436 υπαλλήλων του υπ. Οικονομικών

Δίωξη σε βάρος εφοριακού που δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει έσοδα 229.000 ευρώ
Περισσότερα από 200.000 ευρώ είναι τα χρήματα που βρέθηκαν στους λογαριασμούς ελεγκτή εφοριακού χωρίς αυτός να μπορεί να τα δικαιολογήσει με βάση τα εισοδήματα που δήλωνε.

Την υπόθεση αποκάλυψαν οι Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης που έβαλαν στο μικροσκόπιο τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης του εν λόγω υπαλλήλου διαπιστώνοντας ότι για την περίοδο 2007-2010 υπέβαλε ανακριβείς δηλώσεις και δεν δήλωσε το σύνολο των οικογενειακών τραπεζικών του καταθέσεων.

Όπως μετέδωσε το Mega:
Κλείσιμο
  • Το 2007 δήλωσε 89.500 ευρώ, ενώ στους λογαριασμούς του βρέθηκαν 401.000 ευρώ
  • Το 2008 δήλωσε 87.500 ευρώ και στους λογαριασμούς του βρέθηκαν 364.000 και
  • Το 2009 δήλωσε μόλις 9.000 ευρώ, ενώ είχε 42.000.

Μετά την ολολήρωση του ελέγχου ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων ζήτησε την πειθαρχική δίωξη του υπαλλήλου ενώ η έκθεση διαβιβάσθηκε και στον εισαγγελέα Εφετών Αθηνών για την ποινική αξιολόγηση των ευρημάτων, στην αρμόδια ΔΟΥ όπου υπηρετεί, για τις δικές της ενέργειες, καθώς και στον Γενικό Επίτροπο της Επικρατείας για καταλογισμό των αδικαιολογήτως κτηθέντων.

«Ξεσκονίζονται» τα πόθεν έσχες άλλων 436 υπαλλήλων του υπ. Οικονομικών

Την ίδια ώρα με επιστολή του προς τους Πρόεδρους της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Γιώργο Ζανιά και Ένωσης Συνεταιριστικών Τραπεζών Ελλάδος, Νικόλαο Μυρτάκη, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, ζητά να του χορηγηθούν κατά προτεραιότητα τα στοιχεία πόθεν έσχες 436 υπαλλήλων του υπουργείου του - κυρίως διευθυντικά στελέχη - που ελέγχονται.

Με την επιστολή ο Υπουργός Οικονομικών ζητά προτεραιότητα στα αιτήματα της εν λόγω Υπηρεσίας, όποτε και αν αυτά υποβάλλονται, καθώς, όπως επισημαίνει, πρωταρχικός στόχος της Υπηρεσίας είναι η αυτοκάθαρση του Υπουργείου  και η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του πολίτη στη Διοίκηση.

Σημειώνεται στην ανακοίνωση ότι πρόκειται στη πλειονότητά τους για ελέγχους σε υπαλλήλους που έχουν διευθυντικές θέσεις ευθύνης και οι οποίοι προβλέπονται στον προγραμματισμό δράσης του υπουργείου. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης