Μετά την παγκόσμια κατακραυγή που προκλήθηκε από τα αιματηρά επεισόδια στη Μανωλάδα, όταν παραγωγοί πυροβόλησαν Πακιστανούς εργάτες γιατί ζήτησαν τα δεδουλευμένα τους, οι ιδιοκτήτες των χωραφιών αναγκάστηκαν να αναζητήσουν εργάτες μέσω ΟΑΕΔ προκειμένου να καλυφθούν οι θέσεις συγκομιδής.
Πόσοι όμως ήταν οι άνεργοι που ανταποκρίθηκαν για να καλύψουν τις 4648 κενές θέσεις; Μόλις... 10 αφού η ημερήσια αμοιβή είναι 23 ευρώ καθαρά και μάλλον ήταν λίγα για τους Έλληνες εργάτες.
Οι εξαγωγές της φράουλας αγγίζουν ετησίως τα εκατό εκατομμύρια ευρώ. Και αυτό το μέγεθος αποτελεί ένα σημαντικό κεφάλαιο για την συνολική οικονομία της χώρας. Μετά τα όσα θλιβερά συνέβησαν γίνεται μια προσπάθεια για να αντιστραφεί το κλίμα αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει η ανάλογη αντίδραση από τους Έλληνες ανέργους.
Ένα φθινοπωρινό Σαββατοκύριακο στις Σπέτσες είναι αρκετό για να καταλάβεις γιατί χιλιάδες άνθρωποι επιστρέφουν ξανά και ξανά. Όχι μόνο για έναν αγώνα, αλλά για μια εμπειρία που έχει εξελιχθεί σε σημείο αναφοράς του αθλητικού τουρισμού στην Ελλάδα.
Μια επίσκεψη στην Πάρνηθα και στο Regency Casino Mont Parnes μπορεί να αποκτήσει άλλη αξία, καθώς μπορεί να οδηγήσει έξι τυχερούς στο τιμόνι ενός ολοκαίνουργιου SUV αυτοκινήτου και συγκεκριμένα του πολυτελούς Chery Tiggo 4.
Σε έναν κλάδο που αναπτύσσεται διαρκώς και αναζητά καταρτισμένους επαγγελματίες, η LE MONDE συνδυάζει εργαστηριακή εκπαίδευση, πρακτική εμπειρία και άμεση σύνδεση με την αγορά εργασίας.