Λέαινα σκοτώνει τη μητέρα μπαμπουίνου αλλά προσέχει το μικρό της

Λέαινα σκοτώνει τη μητέρα μπαμπουίνου αλλά προσέχει το μικρό της

Καταπληκτική στιγμή όταν μια λέαινα χαρίζει τη ζωή σε ένα μωρό μπαμπουίνο έχοντας σκοτώσει τη μητέρα του και αγκαλιάζει το μικροσκοπικό πλάσμα, πριν το πάρει ο γενναίος πατέρας του!

Λέαινα σκοτώνει τη μητέρα μπαμπουίνου αλλά προσέχει το μικρό της
Ένας φωτογράφος απ' το Κονέκτικατ συνέλαβε μια συναρπαστική συνάντηση ανάμεσα σε ένα μωρό μπαμπουίνο και μια λέαινα σε πάρκο της Μποτσουάνα. Οι καταπληκτικές φωτογραφίες δείχνουν τη στιγμή που η μητέρα του μικρού μπαμπουίνου σκοτώνεται, αφήνοντας το μωρό πρόσωπο με πρόσωπο με τον βρυχώμενο θηρευτή. Αλλά αντί να καταπιεί το μικροσκοπικό πλάσμα, έρχεται μια τρυφερή στιγμή με το μωρό να προσπαθεί να θηλάσει απ' τη λέαινα και τη μεγάλη γάτα παίζει απαλά. Όπως και να 'χει, στην καταπληκτική επίδειξη της φύσης που συνέλαβε η κάμερα, το μικρό στο τέλος σώζεται απ' τον γενναίο πατέρα του.



Κλείσιμο
Το όνομα του φωτογράφου είναι Evan Schiller και βρέθηκε εκεί με τη γυναίκα του, Lisa Holzwarth. Η Lisa ύστερα έγραψε στο blog της την ιστορία που θα τους μείνει αξέχαστη. Εξηγεί το πώς παρακολουθούσαν μια λεοπάρδαλη, όντας θαυμαστές των μεγάλων αιλουροειδών και παρατήρησαν πως ήταν πολύ αναστατωμένη. Τότε ήταν που εμφανίστηκε μέσα από τις φυλλωσιές μια ομάδα μπαμπουίνων. Ύστερα από λίγο οι μπαμπουίνοι άρχισαν να ουρλιάζουν. Πλησιάζοντας πιο κοντά, ανακάλυψαν την αιτία της αναταραχής. Δυο μεγάλες λέαινες πρόβαλαν και οι μπαμπουίνοι έτρεξαν προς την ασφάλεια των δέντρων. Η μητέρα δεν τα κατάφερε και το μωρό κρατιόταν απ' το άψυχο σώμα της μέχρι την τελευταία στιγμή. Ύστερα προσπάθησε να διαφύγει προς ένα κοντινό δέντρο όμως, αν και το ένστικτο του ήταν σωστό, δεν είχε οπλιστεί ακόμα με την απαιτούμενη ταχύτητα και ευλυγισία. Έτσι άρχισε να χοροπηδάει πάνω- κάτω, να ουρλιάζει και να χτυπάει τη λέαινα στη μουσούδα. Το μεγάλο αιλουροειδές έσπρωχνε πίσω το μικρό τρυφερά. Τελικά πήρε το μικρό μέσα στο στόμα της και το απόθεσε απαλά στο έδαφος μπροστά της.




«Αυτό που συνέβη αμέσως μετά μας άφησε άναυδους». Το μικρό, υποκινούμενο απ' τα ένστικτα του, προσπάθησε να θηλάσει απ' τη λέαινα! Αμέσως μετά την προσοχή της λέαινας τράβηξαν δυο αρσενικά λιοντάρια και ο πατέρας του μικρού βρήκε την ευκαιρία να κατέβει απ' το δέντρο να αρπάξει το μωρό του και να το οδηγήσει στην ασφάλεια.



« Ό,τι και αν συμβεί το θάρρος του νεαρού μπαμπουίνου θα αποτελεί πάντα έμπνευση για τη ζωή μου. Θα μου θυμίζει πόσο εύθραυστη είναι η ζωή και πως όσο και αν προσπαθούμε να ελέγξουμε το αποτέλεσμα, είμαστε στο έλεος του σύμπαντος. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να ζήσουμε τη στιγμή», γράφει η Lisa Holzwarth.





















 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης