Πλήρη εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς ιδιώτες υποσχέθηκε ο Χουλιαράκης

Πλήρη εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς ιδιώτες υποσχέθηκε ο Χουλιαράκης

Το 2016 και το 2017 «το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλύτερο από το στόχο», σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, απαντώντας στον βουλευτή της ΝΔ, Χρήστο Σταϊκούρα

Πλήρη εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς ιδιώτες υποσχέθηκε ο Χουλιαράκης
Για πλήρη εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών της γενικής κυβέρνησης προς ιδιώτες έως το τέλος του προγράμματος μίλησε ο κ. Γιώργος Χουλιαράκης στη Βουλή απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του κ. Χρήστου Σταϊκούρα (ΝΔ).

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών επιχειρώντας να αντικρούσει την κριτική του κ. Σταϊκούρα περι εσωτερικής στάσης πληρωμών είπε «η εσωτερική στάση πληρωμών με παραγωγή ληξιπροθέσμων επιδεινώνει το δημοσιονομικό αποτέλεσμα. Παρατηρούμε όμως ότι το 2016 και το 2017 το αποτέλεσμα δεν ήταν απλά καλό. Ήταν πολύ καλύτερο από το στόχο με αποτέλεσμα την ταχύτερη αποκατάσταση της αξιοπιστίας της οικονομίας, την ταχύτερη βελτίωση της πιστοληπτικής ικανότητας και την ταχύτερη αποκλιμάκωση του κόστος δανεισμού. Δεν υπάρχει στρατηγική στάσης πληρωμών».

Ο ίδιος ανέφερε ότι τον Ιανουάριο του 2018 οι ληξιπρόθεσμες οφειλές της γενικής κυβέρνησης μειώθηκαν σε 2,5 δις ευρώ από 5 δις ευρώ που ήταν τον Σεπτέμβριο του 2015 για να προσθέσει «Δεσμεύομαι ότι το υπόλοιπο θα έχει πλήρως μηδενιστεί έως το τέλος του προγράμματος». 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης