Επιβεβαιώνει εμμέσως η Ράνια Αντωνοπούλου ότι σαρώνουν οι επισφαλείς θέσεις εργασίας

Επιβεβαιώνει εμμέσως η Ράνια Αντωνοπούλου ότι σαρώνουν οι επισφαλείς θέσεις εργασίας

Παραδέχεται ότι οι περισσότερες από τις 200.000 νέες προσλήψεις έγιναν στον κλάδο του τουρισμού όπου «βασιλεύει» η αδήλωτη εργασία

Επιβεβαιώνει εμμέσως η Ράνια Αντωνοπούλου ότι σαρώνουν οι επισφαλείς θέσεις εργασίας
Σε έμμεση παραδοχή του γεγονότος ότι οι περισσότερες από τις 200.000 νέες θέσεις εργασίας το πρώτο πεντάμηνο του 2016, για τις οποίες πανηγύρισε το υπ. Εργασίας, αφορούν επισφαλείς θέσεις εργασίας προχώρησε η αναπληρώτρια υπουργός Ράνια Αντωνοπούλου.

Η κυρία Αντωνοπούλου διατείνεται ότι κατά πρώτο 5μηνο του 2016, σύμφωνα με τα στοιχεία του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ, η αύξηση των προσλήψεων έναντι των απολύσεων σημείωσε την υψηλότερη επίδοση πρώτου πενταμήνου της τελευταίας 15ετίας.

«Οι περισσότερες προσλήψεις έγιναν στα καταλύματα, σε δραστηριότητες υπηρεσιών εστίασης, ενοικίασης και εκμίσθωσης, στο λιανικό και χονδρικό εμπόριο, ενώ οι Περιφέρειες στις οποίες δημιουργήθηκαν οι 57.234 νέες θέσεις εργασίας σε σύνολο 76.591, είναι οι  Νοτίου Αιγαίου, Κρήτης και Ιονίων Νήσων. Τα στοιχεία δείχνουν ότι ο κλάδος του Τουρισμού εξακολουθεί να είναι ο πρωταθλητής στη  δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Παρά το γεγονός ότι τον Μάιο το  ποσοστό των νέων θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης αυξήθηκε στο 51,06% από 46.7% που ήταν τον περασμένο Ιανουάριο, στο Υπουργείο Εργασίας συνεχίζουμε να επιδιώκουμε τη δημιουργία θέσεων πλήρους απασχόλησης, ώστε να μπει φρένο στη μερική απασχόληση και στην εκ περιτροπής εργασία» γράφει η κυρία Αντωνοπουλου παραλείποντας, ωστόσο, να πει στην απάντησή της μετά το δημοσίευμα του protothema.gr για τις «μαϊμού» 200.000 νέες θέσεις εργασίας ότι ο κλάδος του τουρισμού είναι ο κατεξοχήν κλάδος στον οποίο «βασιλεύει» η αδήλωτη εργασία.

Η αναπληρώτρια υπουργός τονίζει, τέλος, ότι τα πεντάμηνα στους δήμους ολοκληρώθηκαν τον Ιανουάριο του 2016.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης