ΥΠΟΙΚ: 10 δισ. άμεσα διαθέσιμα για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

ΥΠΟΙΚ: 10 δισ. άμεσα διαθέσιμα για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

Η πρώτη εκταμίευση, που θα γίνει το πρωί της Πέμπτης, ανέρχεται σε 13 δισ. ευρώ

ΥΠΟΙΚ: 10 δισ. άμεσα διαθέσιμα για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών
Το πρωί της Πέμπτης θα γίνει η πρώτη εκταμίευση ύψους 13 δισ. ευρώ στο πλαίσιο της νέας δανειακής σύμβασης μεταξύ της Ελλάδας και του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕSM), η έγκριση της οποίας ολοκληρώθηκε την Τετάρτη -και τίθεται επίσημα  σε ισχύ- έπειτα από τηλεδιάσκεψη του Συμβουλίου των Διοικητών του ESM, που αποτελείται από τους Υπουργούς Οικονομικών των χωρών της Ευρωζώνης.

Όπως αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών στη σχετική ανακοίνωση, από τα 13 δισ. ευρώ της πρώτης εκταμίευσης, περίπου 12 δισ. θα κατευθυνθούν σε ειδικό λογαριασμό αποπληρωμής του χρέους (ΕΚΤ, ΔΝΤ, δάνειο - γέφυρα). 

Σχεδόν 1 δισ. θα διατεθεί στο Ελληνικό Δημόσιο, ποσό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί μεταξύ άλλων για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Ακόμη το ΥΠΟΙΚ σημειώνει ότι το δάνειο, διάρκειας 32,5 ετών, μπορεί να ανέλθει μέχρι €86 δισ. συμπεριλαμβανομένου ποσού έως 25 δισ. για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ανάλογα με τις ανάγκες που θα προκύψουν. Σε πρώτη φάση 10 δισ. ευρώ είναι άμεσα διαθέσιμα για το σκοπό αυτό.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης