Deutsche Welle: Το Eurogroup θα αποφασίσει τμηματική καταβολή της δόσης

Deutsche Welle: Το Eurogroup θα αποφασίσει τμηματική καταβολή της δόσης

Η πολιτική απόφαση θα αφορά στο σύνολο του ποσού, αλλά τα χρήματα θα καταβάλλονται ανάλογα με την τήρηση των δεσμεύσεων

Deutsche Welle: Το Eurogroup θα αποφασίσει τμηματική καταβολή της δόσης
Αίσθηση προκαλεί δημοσίευμα της Deutsche Welle, εν εξελίξει μάλιστα των διαπραγματεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης με την Τρόικα.

Σε αυτό υπογραμμίζεται ότι η απόφαση του Eurogroup θα προβλέπει την τμηματική καταβολή της επόμενης δόσης. Η πολιτική απόφαση θα αφορά στο σύνολο του ποσού, αλλά τα χρήματα θα καταβάλλονται, σύμφωνα με την τήρηση των δεσμεύσεων.

«Οι διαπραγματεύσεις θα διαρκέσουν και πάλι μέχρι το τελευταίο λεπτό» εκτιμά με τη σειρά της η Süddeutsche Zeitung, ωστόσο θεωρείται βέβαιο ότι θα υπάρξει απόφαση στο Eurogroup της Δευτέρας.

Κλείσιμο
Όπως υπογραμμίζεται στις Βρυξέλλες, η απόφαση των υπουργών Οικονομικών θα προβλέπει την τμηματική καταβολή της επόμενης δόσης. Δεν πρόκειται δηλαδή να εγκριθεί η εκταμίευση του συνολικού ποσού των 8,1 δισ. ευρώ, που είναι η συνεισφορά της ευρωζώνης, αλλά και του ΔΝΤ.

Η πολιτική απόφαση θα αφορά στο σύνολο του ποσού, αλλά τα χρήματα θα καταβάλλονται σύμφωνα με τις ανάγκες της Ελλάδας και την τήρηση των δεσμεύσεων. Η εξέλιξη είναι αναπόφευκτη, με δεδομένο ότι δεν έχει κλείσει ακόμη το θέμα της διαθεσιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων. Διαβάστε περισσότερα
εδώ

Την εξέλιξη αυτή είχε προαναγγείλει, από την Παρασκευή ουσιαστικά, ο επίτροπος Οικονομίας, Όλι Ρεν. Διαβάστε περισσότερα
εδώ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης