Ρεν: Η επόμενη δόση προς Ελλάδα μπορεί να καταβληθεί τμηματικά

Ρεν: Η επόμενη δόση προς Ελλάδα μπορεί να καταβληθεί τμηματικά

Σύμφωνα με τον Ευρωπαίο Επίτροπο, η απελευθέρωση της χρηματοδότησης εξαρτάται από την ικανότητα της Ελλάδας να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της

Ρεν: Η επόμενη δόση προς Ελλάδα μπορεί να καταβληθεί τμηματικά
Tην ώρα που oι «σκληρές» διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και την τρόικα βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και αφού ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών κ. Σόιμπλε είπε ότι η αξιολόγηση της ομάδας Τόμσεν θα είναι θετική για την Ελλάδα, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Όλι Ρεν δήλωσε το μεσημέρι της Παρασκευής ότι είναι πιθανό η χώρα να μην πάρει όλη τη δόση την επόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με τον κ. Ρεν η απελευθέρωση της χρηματοδότησης εξαρτάται από την ικανότητα της Ελλάδας να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της και υπάρχει περίπτωση η εκταμίευση της δόσης των 8,1 δισ. ευρώ να γίνει τμηματικά.

«Οι συνομιλίες συνεχίζονται και θα συνεχιστούν για όσο χρειάζεται», τόνισε ακόμη ο Ο. Ρεν, μιλώντας κατά τη διάρκεια ενός σεμιναρίου στην πόλη Μικέλι, την ιδιαίτερη πατρίδα του.

Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί η κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup στην οποία  αναμένεται να αποφασισθεί το θέμα της εκταμίευσης της δόσης προς την Ελλάδα.


Κλείσιμο


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης