Με δάκρυα στα μάτια το τελευταίο αντίο στον Μηνά Χατζησάββα

Με δάκρυα στα μάτια το τελευταίο αντίο στον Μηνά Χατζησάββα

Συντετριμμένος ο σύντροφός του, ηθοποιός Κώστας Φαλελάκης έλεγε σε όσους έφταναν: «Καλώς ήρθατε στη γιορτή του αποχαιρετισμού» - Ηθοποιοί, τραγουδιστές, καλλιτέχνες αποχαιρέτησαν τον ηθοποιό στο Α' Νεκροταφείο

Με δάκρυα στα μάτια το τελευταίο αντίο στον Μηνά Χατζησάββα
Το τελευταίο αντίο στον Μηνά Χατζησάββα είπαν το μεσημέρι της Τετάρτης στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών η οικογένεια, οι φίλοι και οι συνεργάτες του σπουδαίου ηθοποιού.

Δείτε βίντεο από το τελευταίο αντίο στον μεγάλο ηθοποιό
Κλείσιμο


Ο Μηνάς Χατζησάββας είχε εκφράσει την επιθυμία η κηδεία του να είναι πολιτική, ενώ η σορός του θα μεταφερθεί στη Βουλγαρία, εκεί όπου και θα αποτεφρωθεί, όπως επίσης είχε ζητήσει.

Επίσης, έπειτα από έκκληση του συντρόφου του, η σορός του Μηνά Χατζησάββα τοποθετήθηκε σε λευκό φέρετρο, ενώ στα λευκά ήταν ντυμένοι και οι φρακοφόροι της πολιτικής κηδείας του ηθοποιού κατόπιν επιθυμίας των συγγενών του. Σύμφωνα και πάλι με την επιθυμία του Μηνά, ο σύντροφός του Κώστας Φαλελάκης, οι αδελφές και οι ανιψιές του ζήτησαν να μην υπάρξουν στεφάνια αλλά ένα κουτί στο οποίο ο κόσμος θα έριχνε τον οβολό του προκειμένου να συγκεντρωθεί ένα χρηματικό ποσό για οργανώσεις προσφύγων και μεταναστών. 


Τα συγκλονιστικά λόγια του συντρόφου
Πάντως, τα λόγια του Κώστα Φαλελάκη προκάλεσαν συγκίνηση και έκαναν πολλούς από τους φίλους και τους συνεργάτες του Μηνά Χατζησάββα να δακρύσουν κατά τη διάρκεια της τελετής.

Ο ηθοποιός μίλησε για το πώς γνωρίστηκε και ερωτεύτηκε με τον Μηνά Χατζησάββα αλλά και τα γραφειοκρατικά προβλήματα τα οποία αντιμετώπισε έπειτα από τον θάνατο του ηθοποιού.

«Μηνούλη μου... Δεν μπορώ να συνειδητοποιήσω ακόμη τι έχει συμβεί. Είναι μία γιορτή αποχαιρετισμού σήμερα και έτσι θέλω να νιώσουμε όλοι. Γνωριστήκαμε με το Μηνά το 1991 και ερωτευτήκαμε όταν μου διάβασε ένα ποίημα της Κικής Δημουλά. Τον Μηνά δεν θα το θάψουμε, θα τον θυμόμαστε για πάντα. Ήταν απίστευτο, πάντως, αυτό που έζησα στο νοσοκομείο όταν πήγα για να πάρω τη σορό του και αυτό είναι ένα μήνυμα στον πρωθυπουργό για το σύμφωνο συμβίωσης. Ήμουν ο άνθρωπος του τα τελευταία 25 χρόνια και όμως δεν ήταν αυτονόητο ότι μπορούσα να πάρω εγώ τη σορό του», είπε.

«Ακολούθησε μία απίστευτη γραφειοκρατική διαδικασία με υπεύθυνες δηλώσεις στην αστυνομία. Ξέρετε υπάρχουν σε αυτή τη ζωή και οι ομοφυλόφιλοι, οι άντρες που επιλέγουν να είναι μαζί να έχουν κοινή ζωή. Αυτό ας το σκεφτούν και ας το αναλογιστούν όλοι», ανέφερε ο σύντροφος του ηθοποιού.

Η απώλεια του ηθοποιού έφερε θλίψη στους οικείους του και σε εκείνον που έζησε από την πρώτη στιγμή τη μάχη που έδινε ο Μηνάς Χατζησάββας για να κρατηθεί στη ζωή. Ο Κώστας είναι η τραγική φιγούρα της ημέρας αφού είναι εκείνος που αποχαιρετά τον άνθρωπο με τον οποίο τα τελευταία χρόνια μοιράστηκε τα πάντα όντας σύντροφος ζωής για εκείνον.  
Είναι ο άνθρωπος που κλήθηκε να αποχαιρετήσει το δικό του σύντροφο εκείνον με τον οποίο μοιράστηκε την καθημερινότητα του τις αγωνίες τις καλές τις δύσκολες στιγμές. Είναι εκείνος που έμεινε στο πλευρό του μέχρι το τέλος.

Ο σύντροφος του, Κώστας Φαλελάκης που έμεινε στο πλευρό του μέχρι την τελευταία του στιγμή


Ο Θάνος Μικρούτσικος και ο Κώστας Φαλελάκης


Θλίψη στο καλλιτεχνικό χώρο. Γιάννης Μπέζος, Πέτρος Φιλιππίδης, Ναταλία Τσαλίκη



Ο εραστής του θεάτρου
Ένας ακούραστος εργάτης του θεάτρου, που φέτος έκλεισε 50 χρόνια στο σανίδι, με αγάπη, ευπρέπεια και πολύ συνέπεια στο έργο του, άφησε την τελευταία του πνοή το βράδυ της Δευτέρας, στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», όπου νοσηλευόταν, έπειτα από εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη.

Ο Μηνάς Χατζησάββας τέλειωσε το Εθνικό Θέατρο το 1965 και ως να τον βρει το βαρύτατο εγκεφαλικό έκανε πρόβες για την παράσταση του Θ.Μικρούτσικου – Ν. Καββαδία: «Ταξίδι στο σταυρό του Νότου». Στο Εθνικό φοίτησε σε μια τάξη που συμμετείχαν η Υβόννη Μαλτέζου, η Άννα Βαγενά, η Κατιάνα Μπαλανίκα, ο Κώστας Αρζόγλου, ο Νίκος Σκυλοδήμος, η Μαριάννα Τόλη, η Βάσια Τριφύλη, η Σμαράγδα Σμυρναίου, ο Νίκος Απέργης, η Τιτίκα Στασινοπούλου. Είχε πει ότι απωθημένοι ρόλοι για αυτόν ήταν ο Οιδίποδας τύραννος και ο Οιδίποδας επί Κολωνώ, αλλά και ο Βασιλιάς Λήρ. Επίσης επιθυμία που δεν πρόλαβε να πραγματοποιήσει ήταν να τον σκηνοθετήσει ο Γερμανός Τόμας Οστερμάγιερ στον οποίο είχε μεγάλη αδυναμία.

Ο  Μηνάς Χατζησάββας αγάπησε πολύ και την τηλεόραση.  Αγαπημένος ηθοποιός της Μιρέλλας Παπαοικονόμου, έπαιξε στην τηλεοπτική σειρά Αναστασία στο ρόλο του πλούσιου επιχειρηματία του Παύλου, πατέρα του Άλκη Κούρκουλου, αλλά και στον Κόκκινο κύκλο, στην 10η Εντολή, στην Ανατομία ενός εγκλήματος, στο Τμήμα Ηθών, στο Η αγάπη άργησε μια μέρα.

Γεννήθηκε το 1948 στην Αθήνα. Ήταν ιδρυτικό Μέλος του Ελεύθερου θεάτρου (1970). Από το 1978 ως το 1983 συνεργαζόταν σταθερά με το Εθνικό Θέατρο και από το 1984 ως το 1998 με το Ανοιχτό Θέατρο. Έχει εκδώσει τρεις συλλογές διηγημάτων Σπέρμα, Η Χαμένη, Δύο Σταγόνες Βροχή, με το ψευδώνυμο Πρόδρομος Σαββίδης. Έκτοτε συνεργάστηκε σε σενάρια με το ίδιο ψευδώνυμο και το 1995 τιμήθηκε με το βραβείο σεναρίου στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης για την ταινία "Η Ζωή Ενάμισυ χιλιάρικο" της Φ. Σισκοπούλου. Στο θέατρο έχει στο ενεργητικό του πολλούς και σημαντικούς ρόλους από το διεθνές και το εγχώριο ρεπερτόριο. Είχε παίξει στην Επίδαυρο αρκετές φορές και απέσπασε καλές κριτικές.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης




Ο Θοδωρής Αθερίδης και η Σμαράγδα Καρύδη


Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης


Η Κατερίνα Λέχου


Ο Γιάννης Στάνκογλου


Ο Αλκης Κούρκουλος


Ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης


Η Ντίνα Κώνστα


Η Βάσια Τριφύλλη



Η Νένα Μεντή


Ο Ντίνος Καρύδης και ο Κώστας Φαλελάκης


Η Ξένια Καλογεροπούλου




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης