«Αδελφοί Καραμάζοφ- Η εμπειρία μιας ανάγνωσης» του Ηλία Κουνέλα

«Αδελφοί Καραμάζοφ- Η εμπειρία μιας ανάγνωσης» του Ηλία Κουνέλα

Στο Φεστιβάλ Αθηνών

«Αδελφοί Καραμάζοφ- Η εμπειρία μιας ανάγνωσης» του Ηλία Κουνέλα
Η εμπειρία της ανάγνωσης των «Αδελφών Καραμάζοφ» θα παρουσιαστεί από τον ευρηματικό Ηλία Κουνέλα που επέλεξε στη φετινή του παράσταση - στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών - να μεταφέρει τη δράση στο προαύλιο μιας εκκλησίας. Μπορεί άραγε ένα μυθιστόρημα να μεταστρέψει τη ζωή μας; Αυτό είναι το ερώτημα με το οποίο θα αναμετρηθούν οι θεατές.

Στον κατανυκτικό χώρο της αυλής του Αγίου Νικολάου Ραγκαβά στην Πλάκα, ο Ηλίας Κουνέλας μαζί με τους Στέλιο Ανδρονίκου, Λεωνίδα Καλφαγιάννη, Κλεοπάτρα Μάρκου, Βασίλη Σαφό και Μαρίνα Συμεού θα μοιραστούν με το κοινό το προσωπικό τους βίωμα από την ανάγνωση του κλασικού μυθιστορήματος του Φίοντορ Ντοστογιέφσκι «Αδελφοί Καραμάζοφ».

Πώς ξεκίνησε η όλη σύλληψη; Από την πραγματική εμπειρία της ανάγνωσης του έργου. Οι έξι ηθοποιοί για οκτώ μήνες -από τον Αύγουστο του 2013 ως το Μάρτιο του 2014- διάβασαν από κοινού το τελευταίο μεγάλο μυθιστόρημα του Ρώσου συγγραφέα και αποφάσισαν να μοιραστούν με το κοινό τις προσωπικές και ψυχικές μεταπτώσεις που βίωσε ο καθένας από την ανάγνωση αυτή. Το βασικό ερώτημα που τους απασχολεί είναι το πώς έξι άνθρωποι μπορούν να διαβάσουν το ίδιο βιβλίο χωρίς απαραίτητα να συμφωνούν, αποκομίζοντας τελικά μια κοινή καθοριστική εμπειρία ζωής.

Η «εμπειρία μιας ανάγνωσης» διαδέχεται την «εμπειρία μιας παράστασης» που ανέβασε πέρυσι ο Ηλίας Κουνέλας σε ένα νεοκλασικό σπίτι στον Κολωνό. Οι ηθοποιοί δεν αφηγούνται το μύθο. Ψάχνουν μια θεατρική γλώσσα που αφηγείται την εμπειρία εν γένει της ίδιας της ζωής. Η κατάθεση τους αυτή προτρέπει το θεατή να διαβάσει το μυθιστόρημα, κι αυτόν που το έχει διαβάσει να το ξαναδιαβάσει μαζί με άλλους.

«Διαβάζοντας το μυθιστόρημα ανακαλύπτουμε πως το σημείο του καταστροφέα και του καταστρεφόμενου είναι το ίδιο, του θύτη και του θύματος επίσης, του άθεου και του ένθεου, φωτίζονται απ' το ίδιο φως», σημειώνει ο Ηλίας Κουνέλας.
Κλείσιμο

Η παράσταση θα παιχτεί στις 9 - 10, 12-15, 19-22 και 26-29 Ιουνίου (ώρα έναρξης: 21.30). Τη σκηνική και ενδυματολογική επιμέλεια έχει αναλάβει η Κατερίνα - Χριστίνα Μανωλάκου.

Τιμές εισιτηρίων: Κανονικό 10 ευρώ, Φοιτητικό - Μειωμένο - Ανέργων - ΑμεΑ 5 ευρώ.

Πηγή: Αθηναϊκό Πρακτορείο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης