Μπακαλιαράκια σαβόρο

Μπακαλιαράκια σαβόρο

Με ρίζες βενετσιάνικες, το σαβόρο είναι ένα φαγητό που μαγειρεύεται με μικρά συνήθως ψάρια (μπαρμπούνια, σαρδέλες, γόπες και μπακαλιαράκια), κυρίως στα Επτάνησα.

Μπακαλιαράκια σαβόρο
από τη Σιμόνη Καφίρη

1 ώρα και 10 λεπτά n ΕΥΚΟΛΟ

Κλείσιμο
Υλικά για 6 άτομα:

1½ κιλό μπακαλιαράκια φρέσκα, μικρά
αλεύρι
1 φλιτζάνι ξίδι δυνατό
1 κουτ. σούπας πελτέ
1 κλαδάκι δεντρολίβανο
2-3 φύλλα δάφνης
1 κεφάλι σκόρδο
ελαιόλαδο
αλάτι



Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Food Styling: Tina Webb

Καθαρίζετε, πλένετε και αλατίζετε μέσα έξω τα μπακαλιαράκια. Τα αφήνετε να στραγγίσουν σε τρυπητό και τα αλευρώνετε. Τα τηγανίζετε σε ελαιόλαδο και τα αφήνετε να κρυώσουν.

Ετοιμάζετε τη σάλτσα: Πετάτε το λάδι του τηγανιού και βάζετε στο τηγάνι 1 φλιτζάνι φρέσκο λάδι.

Καθαρίζετε τις σκελίδες σκόρδου, αφαιρείτε τη φύτρα και τις σοτάρετε ελαφρά στο φρέσκο ελαιόλαδο (προσέξετε μη ροδίσουν).

Ρίχνετε δύο κουταλιές σούπας αλεύρι και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί. Προσθέτετε το ξίδι, τον πελτέ διαλυμένο σε 1 φλιτζάνι νερό, τη δάφνη, το δεντρολίβανο και λίγο αλάτι. Τα αφήνετε να βράσουν για 10 λεπτά. Περιχύνετε τη σάλτσα πάνω στα ψάρια.

Μπορείτε στη σάλτσα να προσθέσετε σταφίδες και να αφαιρέσετε τον πελτέ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης