Λάδι στη φωτιά από τον Βρετανό υπουργό Άμυνας: Η Ρωσία να το βουλώσει και να φύγει

Λάδι στη φωτιά από τον Βρετανό υπουργό Άμυνας: Η Ρωσία να το βουλώσει και να φύγει

«Το Λονδίνο κάτι θέλει να κρύψει» απαντά η Μόσχα στις δηλώσεις Ουίλιαμσον και αρνείται κάθε εμπλοκή στην υπόθεση

Λάδι στη φωτιά από τον Βρετανό υπουργό Άμυνας: Η Ρωσία να το βουλώσει και να φύγει
Την ώρα που Λονδίνο και Μόσχα ανταλλάσσουν ύβρεις εκατέρωθεν με αφορμή την «δηλητηρίαση» με νευροπαραλυτική ουσία του Ρώσου πρώην διπλού πράκτορα, Σεργκέι Σκρίπαλ, και της κόρης του, ο υπουργός Άμυνας της Βρετανίας, Γκάβιν Γουίλιαμσον, προχώρησε σε μία δήλωση που ρίχνει λάδι στη φωτιά.

«Είναι απολύτως ειδεχθές και απαράδεκτο το τι έπραξε η Ρωσία στο Σάλσμπερι. Απαντήσαμε σε αυτό. Ειλικρινά, η Ρωσία πρέπει να φύγει, θα πρέπει να το βουλώσει», επισήμανε ο Βρετανός υπουργός. 

Η Ρωσία αρνείται κατηγορηματικά ότι έχει οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση δηλητηρίασης, με την εκπρόσωπο τύπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών να σημειώνει, απαντώντας στις δηλώσεις Ουίλιαμσον, ότι αυτές δείχνουν πως το Λονδίνο έχει κάτι να κρύψει.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Γκάβιν Ουίλιαμσον, ο οποίος εμφανίζεται ως ένας εκ των πιθανών διαδόχων της πρωθυπουργού Μέι, καταφέρεται εναντίον της Ρωσίας.

Τον Ιανουάριο, η εφημερίδα Daily Telegraph είχε γράψει πως ο Βρετανός υπουργός είπε ότι Ρωσία σχεδιάζει να πλήξει τη βρετανική οικονομία εξαπολύοντας επίθεση εναντίον των υποδομών της, μια ενέργεια που θα μπορούσε να προκαλέσει «χιλιάδες και χιλιάδες και χιλιάδες θανάτους».
Κλείσιμο
Τραμπ: Οι Ρώσοι κρύβονται πίσω από τη δηλητηρίαση Σκρίπαλ

Στο πλευρό της Βρετανίας τάσσονται και οι ΗΠΑ, με τον Ντόναλντ Τραμπ, να εκφράζει την εκτίμηση ότι πίσω από τη δηλητηρίαση του πρώην πράκτορα βρίσκονται οι Ρωσικές υπηρεσίες.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφο στο Οβάλ Γραφείο, αν ο Πούτιν βρίσκεται πίσω από την επίθεση, ο Aμερικανός πρόεδρος δήλωσε «έτσι φαίνεται». 

«Μίλησα με την (Βρετανίδα) πρωθυπουργό, και έχουμε σοβαρές συζητήσεις… Είναι μια πολύ θλιβερή κατάσταση» τόνισε, κατά τη συνάντησή του με τον Ιρλανδό πρωθυπουργό Λιο Βάραντκάρ. 

«Σίγουρα φαίνεται ότι οι Ρώσοι βρίσκονταν από πίσω (από την επίθεση). Αυτό δεν έπρεπε να συμβεί ποτέ και το παίρνουμε πολύ σοβαρά (υπόψη) όπως, νομίζω, και πολλοί άλλοι (ηγέτες» επισήμανε ο πρόεδρος των ΗΠΑ. 

«Αν η Ρωσία επιδιώκει τη σύγκρουση, θα είμαστε σε θέση να υπερασπισθούμε όλα τα μέλη μας, είμαστε σε θέση να αμυνθούμε», προειδοποίησε την Πέμπτη ο γενικός γραμματέας της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ, με αφορμή την υπόθεση Σκριπάλ. 

Κοινό ανακοινωθέν με το οποίο καταλογίζουν στη Ρωσία την ευθύνη για τη δηλητηρίαση του Σεργκέι Σκρίπαλ εξέδωσαν στο μεταξύ οι Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία και η Γερμανία, σε μία επίδειξη συμμαχικής αλληλεγγύης έναντι της Μόσχας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης