Εικόνες βιβλικής καταστροφής στις Φιλιππίνες: 182 νεκροί από τροπική καταιγίδα

Εικόνες βιβλικής καταστροφής στις Φιλιππίνες: 182 νεκροί από τροπική καταιγίδα

Περίπου 70.000 αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους - Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι περισσότεροι από 150 άνθρωποι αγνοούνται -Ένα ολόκληρο χωριό θάφτηκε  κάτω από τη λάσπη

Εικόνες βιβλικής καταστροφής στις Φιλιππίνες: 182 νεκροί από τροπική καταιγίδα
Σχεδόν 200 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 70.000 αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους εξαιτίας του καταστροφικού περάσματος της τροπικής καταιγίδας Τεμπίν που σαρώνει από χθες το νότιο τμήμα των Φιλιππίνων, κυρίως τη νήσο Μιντανάο.

Σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό των αρχών σήμερα, ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 182 έναντι 133 προηγουμένως. Επιπλέον, τουλάχιστον 150 άνθρωποι αγνοούνται.

Σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου, 70.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εκκενώσουν τα σπίτια τους εκ των οποίων οι 50.000 βρήκαν καταφύγιο στα κέντρα υποδοχής των αρχών.

Κλείσιμο
Ο απολογισμός των νεκρών δεν σταματά να ανεβαίνει. Τα τελευταία στοιχεία της αστυνομίας περιλαμβάνουν 36 νεκρούς, οι σοροί των οποίων ανασύρθηκαν σήμερα από τον ποταμό Σαλόγκ στο Μιντανάο.

«Ακόμα προσπαθούμε να επιβεβαιώσουμε τις αναφορές για ένα χωριό που θάφτηκε κάτω τη λάσπη, εξαιτίας της σφοδρής βροχόπτωσης», δήλωσε ο Ράιαν Κάμπους, αξιωματούχος στην πόλη Τουμπόντ.



Δεκαεννέα πτώματα εντοπίστηκαν κοντά στην πόλη Τουμπόντ, όπου η τροπική καταιγίδα, με ανέμους με ταχύτητα 125 χλμ. την ώρα, προκάλεσε στιγμιαίες πλημμύρες και κατολισθήσεις.



Τέσσερις ακόμη άνθρωποι σκοτώθηκαν σε γειτονικές πόλεις και επτά επιπλέον στην επαρχία Λανάο ντελ Σουρ, τόνισαν τοπικοί αξιωματούχοι.



Περισσότεροι από 150 άνθρωποι αγνοούνται, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.

Λιγότερο από μια εβδομάδα πριν, η τροπική καταιγίδα Κάι-Τακ έπληξε τις κεντρικές Φιλιππίνες με αποτέλεσμα 54 νεκρούς και 24 αγνοούμενους.





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης