Στο «κόκκινο» οι σχέσεις Βερολίνου - Άγκυρας: Νέα ταξιδιωτική οδηγία για Τουρκία

Στο «κόκκινο» οι σχέσεις Βερολίνου - Άγκυρας: Νέα ταξιδιωτική οδηγία για Τουρκία

Η Γερμανία προειδοποιεί για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι πολίτες της στην Τουρκία
 - Ο Γκάμπριελ κατηγόρησε τον Ερντογάν ότι θέλει να «αντιστρέψει τον ρου της Ιστορίας» στη χώρα του, με σκοπό «να κάνει να σωπάσουν όλες οι επικριτικές φωνές»



Στο «κόκκινο» οι σχέσεις Βερολίνου - Άγκυρας: Νέα ταξιδιωτική οδηγία για Τουρκία
Ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ ανακοίνωσε σήμερα μέτρα κατά της Τουρκίας
ως απάντηση
στην προφυλάκιση ενός γερμανού ακτιβιστή για τα ανθρώπινα δικαιώματα, στέλνοντας το μήνυμα μιας πιο σκληρής στάσης στον σύμμαχό της στο ΝΑΤΟ έπειτα από μία κλιμάκωση των εντάσεων.

Κλείσιμο
Ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ δήλωσε πως η Γερμανία θα μιλήσει με τους εταίρους της στην ΕΕ σχετικά με τις φιλοδοξίες της Τουρκίας να γίνει μέλος της Ένωσης και κατέστησε σαφές πως το Βερολίνο δεν μπορεί πλέον να εγγυηθεί γερμανικές εταιρικές επενδύσεις στην Τουρκία. Είπε επίσης πως δεν μπορεί να προσβλέπει σε συνομιλίες για την επέκταση της τελωνειακής ένωσης με την Τουρκία και εξέδωσε νέα ταξιδιωτική οδηγία που προειδοποιεί για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι Γερμανοί στην Τουρκία.

«Θα πρέπει οι πολιτικές μας προς την Τουρκία να πάνε σε μια νέα κατεύθυνση... δεν μπορούμε να συνεχίσουμε όπως το κάναμε μέχρι σήμερα. Πρέπει να είμαστε πιο σαφείς απ΄ό,τι είμαστε μέχρι τώρα ώστε εκείνοι που είναι υπεύθυνοι στην Άγκυρα να καταλάβουν ότι τέτοιες πολιτικές συνεπάγονται συνέπειες», εξήγησε ο Γκάμπριελ στους δημοσιογράφους. Τόνισε ότι τα νέα μέτρα συμφωνήθηκαν από κοινού με την καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ.

«Τον τελευταίο καιρό ένας ορισμένος αριθμός Γερμανών στερήθηκε την ελευθερία για λόγους ή για χρονική περίοδο που δεν είναι αντιληπτοί», σημείωσε, καθώς εννέα γερμανοί πολίτες, από τους οποίους ορισμένοι έχουν διπλή υπηκοότητα, κρατούνται αυτή τη στιγμή στη χώρα, κατηγορούμενοι ότι υποστηρίζουν την «τρομοκρατία».

Η Γερμανία είναι η κύρια χώρα προέλευσης των τουριστών στην Τουρκία, πάνω από τη Ρωσία, και επίσης ένας από τους κυριότερους εμπορικούς εταίρους της.

Ο Γκάμπριελ κατηγόρησε την εξουσία του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι θέλει να «αντιστρέψει τον ρου της Ιστορίας» στη χώρα του, με σκοπό «να κάνει να σωπάσουν όλες οι επικριτικές φωνές».
 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης