Οι απόψεις Σόιμπλε για Grexit βρίσκουν εκλογική απήχηση στη Γερμανία

Οι απόψεις Σόιμπλε για Grexit βρίσκουν εκλογική απήχηση στη Γερμανία

Προτιμότερο ένα Grexit, αλλά να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, λέει ο επικεφαλής των Ελεύθερων Δημοκρατών - Να σταματήσει τώρα την συζήτηση ζητούν από τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε οι Σοσιαλδημοκράτες

Οι απόψεις Σόιμπλε για Grexit βρίσκουν εκλογική απήχηση στη Γερμανία
Πληθαίνουν οι "φωνές" για Grexit
στη Γερμανία, με το ελληνικό ζήτημα να καταλαμβάνει περίοπτη θέση στην "ατζέντα" της προεκλογικής εκστρατείας αποτελώντας αντικείμενο διαμάχης μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων: των Χριστιανοδημοκρατών της
Άνγκελα Μέρκελ και των Σοσιαλδημοκρατών του
Μάρτιν Σουλτς
Κλείσιμο
.  

Χριστιανοδημοκράτες και Σοσιαλδημοκράτες ερίζουν για το αν θα πρέπει η Ελλάδα να μείνει στο ευρώ ενώ οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP) μπαίνουν και αυτοί στο "παιχνίδι" θεωρώντας ότι οι ημέρες της Ελλάδας στην Ευρωζώνη είναι μετρημένες. Ο γερμανικός Τύπος επισημαίνει, πάντως, πως τα σχόλια του Σόιμπλε περί Grexit και η σκληρή του στάση απέναντι στην Ελλάδα δεν επέστρεψαν ξαφνικά, καθώς η χώρα βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο. 

Τα λόγια του Γερμανού υπουργού βρίσκουν απήχηση στο γερμανικό ακροατήριο γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό για το κόμμα της Μέρκελ, τους Χριστιανοδημοκράτες, που παρακολουθούν τις τελευταίες ημέρες με ανησυχία την εκτόξευση των ποσοστών των Σοσιαλδημοκρατών μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Μάρτιν Σουλτς για την καγκελαρία.    

Εξάλλου, όπως δηλώνουν οι γερμανικές εφημερίδες, ο ισχυρός άνδρας της Γερμανίας και υπουργός Οικονομικών, είπε κάτι που έχει ξαναπεί στο παρελθόν, μόνο που αυτή τη φορά το προχώρησε ένα βήμα παραπέρα λέγοντας πως το κούρεμα του χρέους θα σήμαινε και έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

Άμεση ήταν η αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου των Σοσιαλδημοκρατών Τόμας Όπερμαν ο οποίος ζήτησε από τον Σόιμπλε να μην ξύνει πληγές αναφορικά με το ελληνικό θέμα. Ο Όπερμαν ζήτησε από τον Χριστιανοδημοκράτη υπουργό να σταματήσει να κατακρίνει την Ελλάδα. 

Την ίδια ώρα, το FDP, το κόμμα των Ελεύθερων Δημοκρατών συντάσσεται με τους Χριστιανοδημοκράτες. Ο πρόεδρος του Ελεύθερων Δημοκρατών Κριστιάν Λίντνερ δήλωσε σήμερα ότι η Ελλάδα θα πρέπει να αποχωρήσει από την Ευρωζώνη, να παραμένει όμως στην Ευρωπαϊκή Ένωση. "H Ελλάδα θα πρέπει να εγκαταλείψει το κοινό νόμισμα, αλλά να παραμείνει στην ΕΕ. Είναι σαφές, ωστόσο, ότι η Ελλάδα πρέπει να απαλλαγεί από το χρέος",  δήλωσε ο Λίντνερ στο γερμανικό ραδιόφωνο. "Για να απαλλαγεί η Ελλάδα από το χρέος, θα πρέπει να βγει από το ευρώ - δηλαδή να υπάρξει Grexit", πρόσθεσε. Επεσήμανε ωστόσο πως ως μέλος της Ε.Ε θα μπορεί να συνεχίσει να λαμβάνει επιδοτήσεις που θα μπορούσαν να επενδυθούν σε υποδομές της χώρας. 


Ουάσινγκτον και Βερολίνο ερίζουν για το ελληνικό ζήτημα
Για την αυστριακή εφημερίδα "Die Presse", η ελληνική κρίση δεν έχει τέλος. 
"Κρίση. Και δεν τελειώνει... Επτά χρόνια μετά το ξέσπασμα της κρίσης χρέους και στη μέση του τρίτου μνημονίου, ξαφνικά Ουάσινγκτον και Βερολίνο διασταυρώνουν τα ξίφη τους για το ελληνικό ζήτημα. Ο ένοχος είναι ο Τεντ Μάλοχ. Ο έμπιστος του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ , πιθανός υποψήφιος  πρέσβη των ΗΠΑ στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε ότι αυτή τη φορά οι πιθανότητες είναι υψηλότερες για την Ελλάδα να φύγει από το ευρώ".  

Κι ενώ το ΔΝΤ υποστηρίζει ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται περισσότερη λιτότητα, το Βερολίνο ζητά από την Αθήνα να συνεχίσει την σκληρή δουλειά. 

Δείτε βίντεο: Σόιμπλε: «Κούρεμα εκτός ευρωζώνης» - Γερμανικός τύπος : «είσαι δικτάτορας»


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης