Σάλος για τον θερμό αποχαιρετισμό του πρωθυπουργού του Καναδά στον Φιντέλ Κάστρο

Σάλος για τον θερμό αποχαιρετισμό του πρωθυπουργού του Καναδά στον Φιντέλ Κάστρο

Τον αποκάλεσε «σημαντικό ηγέτη» σε διαφορετική γραμμή από τους περισσότερους ηγέτες των χωρών της Δύσης

Σάλος για τον θερμό αποχαιρετισμό του πρωθυπουργού του Καναδά στον Φιντέλ Κάστρο
Σάλο και χλεύη από χρήστες του Twitter προκάλεσε ο αποχαιρετισμός του πρωθυπουργού του Καναδά Τζαστίν Τριντό στον Φιντέλ Κάστρο καθώς στο μήνυμά του τον αποκάλεσε ένα «αξιοσημείωτο ηγέτη».

Ακολουθώντας αντίθετη γραμμή από τους περισσότερους ηγέτες του δυτικού κόσμου ο Τριντό μίλησε με επαινετικά λόγια
για τον ηγέτη της Κούβας που έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα του Σαββάτου επηρεασμένος, προφανώς, από τη στενή σχέση που είχε ο δικός του πατέρας και πρώην πρωθυπουργό του Καναδά με τον Κάστρο.

Ο Φιντέλ Κάστρο εξάλλου ήταν ένας από τους πολιτικούς που μετέφεραν ως τιμητικό άγημα το φέρετρο του Πιέρ Τριντό, του πατέρα του σημερινού πρωθυπουργού του Καναδά, στην κηδεία του 2000 σε ανάμνηση του γεγονότος ότι το 1976 ήταν ο πρώτος ηγέτης κράτους μέλους του ΝΑΤΟ που επισκέφθηκε την Κούβακ και είχε φωνάξει «Viva Castro!».

«Αν και αμφιλεγόμενη προσωπικότητα, τόσο οι υποστηρικτές του όσο και οι επικριτές του αναγνώριζαν την μεγάλη αφοσίωσή του και την αγάπη του για το λαό της Κούβας που είχε μια βαθιά εκτίμηση στον el Comandante» ανέφερε στο μήνυμά του ο Τριντό.
Κλείσιμο

Χαρακτηριστική των αντιδράσεων η ανάρτηση του αμερικανού γερουσιαστή Μάρκο Ρούμπιο ο οποίος αναρωτήθηκε αν η δήλωση του Τριντό ήταν αληθινή ή παρωδία. «Γιατί αν είναι αληθινή τότε αποτελεί ντροπή για τον πρωθυπουργό του Καναδά» συμπλήρωσε ο κουβανικής καταγωγής Ρούμπιο.

Η δήλωση Τριντό δημιούργησε και το hashtag ž#TrudeauEulogies στο οποίο οι χρήστες του Twitter τρόλαραν τον πρωθυπουργό του Καναδά.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης