Το τζιπ της CIA στην Αθήνα

Το τζιπ της CIA στην Αθήνα

Μετά το «Κτήνος» έφτασε στην Ελλάδα και το... «θωρηκτό», το όχημα που προστατεύει τον Ομπάμα από επιθέσεις

Το τζιπ της CIA στην Αθήνα
Η Αθήνα έχει μετατραπεί σε πραγματικό φρούριο για τη φιλοξενία του απερχόμενου Αμερικανού προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Ελλάδα, πρώτο σταθμό της ευρωπαϊκής περιοδείας του πριν την αποχώρησή του από την προεδρία.

Ειδικά εκπαιδευμένοι άνδρες, κομάντο, ελεύθεροι σκοπευτές έχουν ακροβολιστεί για την προστασία του Αμερικανού προέδρου, ενώ το περίφημο «Beast» η διαμορφωμένη λιμουζίνα με επιθετικά και αμυντικά συστήματα προστασίας χρησιμοποιείται για τις μετακινήσεις του.

Στην Αθήνα, όμως, δεν έφτασε μόνο το «Κτήνος», αλλά και ένα όχημα που θυμίζει ταινία του Χόλιγουντ και μπορεί να προστατεύσει και να προσφέρει στον πρόεδρο των ΗΠΑ τις πρώτες βοήθειες σε περίπτωση επίθεσης.

Το όχημα των μυστικών υπηρεσιών της Αμερικής, μοντέλο Ford F550 Horton, «ακολουθεί» τον πρόεδρο Ομπάμα στις επισκέψεις του στο εξωτερικό.
Κλείσιμο
Στο εσωτερικό του συγκεκριμένου  οχήματος ο Ομπάμα έχει διαθέσιμο πλήρη εξοπλισμό των πιο εξελιγμένων συστημάτων για την προστασία του. 

Όπως ήταν αναμενόμενο το όχημα, το οποίο χαρακτηρίζεται από τις μυστικές υπηρεσίες ως μονάδα «Hazardous Materials Mitigation», ξεχώρισε από την αυτοκινητοπομπή που μετέφερε τον πρόεδρο των ΗΠΑ από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, στον Αστέρα Βουλιαγμένης και από εκεί στο προεδρικό Μέγαρο για τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης