Εκδόθηκε ειδοποίηση για τσουνάμι μετά τον σεισμό 7,8 Ρίχτερ στη Νέα Ζηλανδία

Εκδόθηκε ειδοποίηση για τσουνάμι μετά τον σεισμό 7,8 Ρίχτερ στη Νέα Ζηλανδία

Μία ώρα μετά το χτύπημα του σεισμού, οι αρχές προειδοποίησαν τους κατοίκους να απομακρυνθούν από τις ακτές

Εκδόθηκε ειδοποίηση για τσουνάμι μετά τον σεισμό 7,8 Ρίχτερ στη Νέα Ζηλανδία
Ενώ αρχικά δεν είχε βγει προειδοποίηση για τσουνάμι μετά τον μεγάλο σεισμό που έπληξε σήμερα τη Νέα Ζηλανδία, τελικά οι αρχές της χώρας εξέδωσαν σχετική ανακοίνωση στις 14.00 ώρα Ελλάδος.

Ειδικότερα, το υπουργείο Πολιτικής Άμυνας ζήτησε από τους κατοίκους των παραθαλάσσιων περιοχών να απομακρυνθούν από τις ακτές.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι πολίτες πρέπει να κατευθυνθούν άμεσα σε όσο το δυνατόν πιο υψηλό σημείο ή προς την ενδοχώρα, με όποιο μέσο έχουν στη διάθεσή τους. 

Κλείσιμο
Στην περίπτωση που δεν έχουν τη δυνατότητα να απομακρυνθούν άμεσα από τις ακτές, συνιστάται να ανέβουν σε έναν από τους υψηλότερους ορόφους μιας γερής πολυκατοικίας.

«Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να να πλησιάσετε τις ακτές για να δείτε το τσουνάμι», προειδοποιεί το υπουργείο, συνιστώντας στους κατοίκους να έχουν ανοιχτό το ραδιόφωνο για περαιτέρω οδηγίες.



Συνεχίζονται οι μετασεισμοί



Με βάση τα επίσημα στοιχεία, ο σεισμός που σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής (13:02 ώρα Ελλάδας) στη Νέα Ζηλανδία είχε μέγεθος 7,8 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ.  Το επίκεντρό του ήταν σε απόσταση 91 χλμ. βόρεια-βορειοανατολικά της πόλης Κράιστσερτς, όπως ανακοίνωσε το Γεωλογικό Παρατηρητήριο των ΗΠΑ (USGS). Δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες, αλλά για πολλές ζημιές στο Κράιστσερτς καθώς και σε γύρω περιοχές.

Από τη στιγμή που σημειώθηκε ο σεισμός, γίνονται συνεχώς μετασεισμοί, ο μεγαλύτερος εκ των οποίων ήταν 6,1 Ρίχτερ. Οπως γράφουν χρήστες στα social media, είναι σαν να κουνιέται η γη συνεχώς, χωρίς διακοπή!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης