Γιατί έχασε η Χίλαρι;

Η Χίλαρι δεν έπεισε τους Αμερικανούς όπως ο Μπαράκ Ομπάμα αφού δεν κατάφερε να κρατήσει ούτε καν την Φλόριντα, την πολιτεία που το 2012 κέρδισε ο Ομπάμα παίρνοντας τη σκυτάλη από τους Ρεπουμπλικανούς

Γιατί έχασε η Χίλαρι;
Οι Αφροαμερικανοί, οι Λατινοαμερικανοί αλλά και η νεολαία των ΗΠΑ δεν κατάφεραν να ανακόψουν την επέλαση του Ντόναλντ Τραμπ
στην κάλπη με το επιτελείο της υποψήφιας των Δημοκρατικών για το χρίσμα να σηκώνει τα χέρια ψηλά.

Ένα πράγμα είναι βέβαιο. Η
Χίλαρι
Κλείσιμο
δεν έπεισε τους Αμερικανούς όπως ο Μπαράκ Ομπάμα. Δεν κατάφερε να κρατήσει ούτε καν την Φλόριντα, την πολιτεία που το 2012 κέρδισε ο Ομπάμα παίρνοντας τη σκυτάλη από τους Ρεπουμπλικανούς, όπως επισημαίνει το CNN. 

Το γεγονός ότι απώλεσε παραδοσιακά προπύργια των Δημοκρατικών, όπως το Ουισκόνσιν, ήταν ένα βαρύ πλήγμα για το επιτελείο της πρώην «πρώτης κυρίας» των ΗΠΑ.  Μπορεί ο Ομπάμα να εξελέγη πρόεδρος με την αμέριστη βοήθεια των Αφροαμερικανών, όμως στη Χίλαρι η δεξαμενή αυτή των ψηφοφόρων αποδυναμώθηκε ελαφρώς. Το 88%των Αφροαμερικανών ψήφισε Χίλαρι, σε αντίθεση με το 93% που είχε στηρίξει το 2012 τον Μπαράκ Ομπάμα.

Την ίδια ώρα, το 65% των Λατινοαμερικανών ψήφισαν Χίλαρι ενώ το 2012 ο Ομπάμα κατάφερε να αποσπάσει το 71% των ψήφων αυτών.  

Αξιοσημείωτο είναι πως, η Χίλαρι δεν αποδείχθηκε τόσο δημοφιλής στους λευκούς ψηφοφόρους όσο ήταν ο Ομπάμα. Η Χίλαρι είχε την υποστήριξη μόνο το 37% των λευκών ψηφοφόρων ενώ το αντίστοιχο ποσοστό του Ομπάμα το 2012 ήταν 39%. Ο Τραμπ, όμως, κατάφερε να διασφαλίσει το 58% των ψήφων των λευκών. Επισημαίνεται ότι, σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση, οι λευκοί ψηφοφόροι αντιπροσώπευαν το 70% του σώματος των εκλεκτόρων ( ενώ το 2012 ήταν 72%).

Τέλος, η πρώην επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας είχε τη στήριξη του 55% των ψήφων των νέων (ηλικίας 18 έως 29 ετών) ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για το Τραμπ ήταν 37%. Το 2012, ο Ομπάμα κατάφερε να εξασφαλίσει το 60% των ψήφων της νεολαίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης