Η Νιγηρία επιβάλλει εμπάργκο στην εξαγωγή γαϊδουριών στην Κίνα!

Η Νιγηρία επιβάλλει εμπάργκο στην εξαγωγή γαϊδουριών στην Κίνα!

Η ζήτηση για γαϊδούρια στην Κίνα αυξάνεται αφού ο πληθυσμός των γαϊδουριών στην πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου έχει μειωθεί δραματικά και η μεγάλη ζήτηση για τα συμπαθή τετράποδα κάνει τους Κινέζους να τα εισάγουν από χώρες της Αφρικής

Η Νιγηρία επιβάλλει εμπάργκο στην εξαγωγή γαϊδουριών στην Κίνα!
Μερικές αφρικανικές χώρες απαγόρευσαν την εξαγωγή γαϊδουριών στην Κίνα καθώς η μεγάλη ζήτηση για τα συμπαθή τετράποδα αποτελεί σοβαρό κίνδυνο να αποδεκατιστεί ο πληθυσμός τους.

Πρώτη η Νιγηρία ανακοίνωσε αυτό τον μήνα ότι απαγορεύει τις εξαγωγές γαϊδουριών στην Κίνα επειδή το εμπόριο αυτών των ζώων αυξήθηκε τρεις φορές μέσα στο τρέχον έτος σε σύγκριση με το 2015 με κύριο προορισμό τις ασιατικές χώρες και ειδικότερα, την Κίνα.

Επίσης, η Μπουρκίνα Φάσο απαγόρευσε την εξαγωγή δέρματος γαϊδουριών στην Κίνα καθώς η εκβιομηχάνιση της τελευταίας ευθύνεται για την μείωση του πληθυσμού αυτών των ζώων ενώ η ζήτηση αυξάνεται καθημερινά στην χώρα. Το δέρμα των γαϊδουριών είναι περιζήτητο στην Κίνα επειδή με αυτό, αφού το βράσουν, παρασκευάζουν ένα είδος ζελατίνης που είναι το βασικό υλικό για το παραδοσιακό φάρμακο ejiao.

Κλείσιμο


Στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική αυτό το φάρμακο θεραπεύει μια σειρά ασθενειών, όπως την αϋπνία, τους ιλίγγους και την κακή κυκλοφορία του αίματος. Σύμφωνα με σχετική έρευνα του CNN η θεαματική αύξηση της ζήτησης των γαϊδουριών στην χώρα έχει ως αποτέλεσμα ο πληθυσμός τους από 11 εκατομμύρια που ήταν την δεκαετία του '90 να μειωθεί στα έξι εκατομμύρια μέσα στο τρέχον έτος.

Ο Atte Issa, κυβερνητικός αξιωματούχος στην Νιγηρία, δήλωσε στο BBC ότι η χώρα του εξήγαγε 80.000 γαϊδούρια στην Κίνα μέσα στο 2016 ενώ το περασμένο έτος είχε εξάγει μόνο 27.000. «Αν οι εξαγωγές συνεχιστούν, τα ζώα θα εξαφανιστούν», ανέφερε ο Issa.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης