Απειλές για νέες επιθέσεις έλαβε την Τετάρτη, όταν κυκλοφόρησε το νέο του τεύχος, το γαλλικό σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo. Όπως αναφέρει ο ένας εκ των εκδοτών του περιοδικού, o Eric Portheault στην εφημερίδα Le Parisien, οι εργαζόμενοι του εβδομαδιαίου περιοδικού έλαβαν απειλητικά μηνύματα που γράφουν «θα πεθάνετε
» ενώ «ανατριχιαστικά μηνύματα» και «
ύβρεις» έχουν γραφεί και στην σελίδα του Charlie Hebdo στο facebook.
Κλείσιμο
Σύμφωνα με τον Portheault το περιοδικό έχει κάνει σχετική καταγγελία στην αστυνομία. Το εξώφυλλο του περιοδικού στο τεύχος που κυκλοφόρησε την Τετάρτη απεικονίζει ένα ζευγάρι μουσουλμάνων σε παραλία με εκτεθειμένα τα γεννητικά του όργανα.
Η γυναίκα φορά μόνο μια μαντίλα ενώ ο άνδρας έχει μακριά γενειάδα. Η σχετική λεζάντα γράφει: «Η μεταρρύθμιση του Ισλάμ. Μουσουλμάνοι χαλαρώστε!».
Ο Eric Portheault αποκάλυψε στην εφημερίδα Le Parisien ότι το περιοδικό λαμβάνει απειλές για επιθέσεις από την αρχή του καλοκαιριού και υποστήριξε ότι «αυτό είναι κάτι που δεν τελειώνει».
Το σατιρικό περιοδικό είχε γίνει στόχος αιματηρής τρομοκρατικής επίθεσης τον Ιανουάριο του 2015 όταν ένοπλοι ισλαμιστές μπήκαν στα γραφεία του στο Παρίσι, ο απολογισμός της επίθεσης ήταν 12 νεκροί, μεταξύ των οποίων και δύο αστυνομικοί και επτά τραυματίες.
Από τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας έως τα ομαδικά αθλήματα και τις δράσεις ευεξίας, η αθλητική κοινότητα της Motor Oil μεγαλώνει χρόνο με τον χρόνο, ενισχύοντας τους δεσμούς μεταξύ των ανθρώπων της και στηρίζοντας παράλληλα έναν σημαντικό σκοπό
Ο επίλογος του φετινού Plastic Free Greece γράφτηκε δυναμικά το τριήμερο 23 - 25 Σεπτεμβρίου με τέσσερις καθαρισμούς στο 3ο μεγαλύτερο νησί της χώρας, που το ανακούφισαν σημαντική από την ανθρωπογενή ρύπανση.