Βρυξέλλες: Με ασφάλεια προσγειώθηκαν τα δύο αεροσκάφη μετά την απειλή για βόμβα

Βρυξέλλες: Με ασφάλεια προσγειώθηκαν τα δύο αεροσκάφη μετά την απειλή για βόμβα

Η απειλή για βομβα είχε κριθεί  σοβαρή από την ομοσπονδιακή εισαγγελία του Βελγίου - Σχεδόν ταυτόχρονα οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους κάλεσαν μέσω της εφαρμογής Telegram σε νέες επιθέσεις κατά του Βελγίου 

Βρυξέλλες: Με ασφάλεια προσγειώθηκαν τα δύο αεροσκάφη μετά την απειλή για βόμβα
«Συναγερμός» σήμανε στις Βρυξέλλες, έπειτα από απειλή για βόμβα σε δύο αεροσκάφη που κατευθύνονταν στο αεροδρόμιο της βελγικής πρωτεύουσας Ζάβεντεμ, στο οποίο είχαν εξαπολύσει πρόσφατα  φονική επίθεση οι τζιχαντιστές. Τελικά, το ένα από τα δύο υπό απειλή αεροσκάφη προσγειώθηκαν με ασφάλεια.

Η βελγική εφημερίδα De Morgen ανέφερε πως μετά την απειλή ελήφθησαν μέτρα, με την ομοσπονδιακή εισαγγελία του Βελγίου καθώς και το υπουργείο Εσωτερικών να κάνουν λόγο για «σοβαρή απειλή».

Ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας, Ερικ Βαν Ντερ Σιπτ, δήλωσε πως «λαμβάνονται μέτρα έπειτα από τη σοβαρή απειλή».

Κλείσιμο
Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, πτήσεις που επρόκειτο να προσγειωθούν στο βελγικό αεροδρόμιο άλλαξαν πορεία και κατευθύνθηκαν σε άλλους αερολιμένες της χώρας.

Εντούτοις, λίγη ώρα αργότερα, τα δύο αεροσκάφη, το ένα εκ των οποίων είχε απογειωθεί από το Οσλο, προσγειώθηκαν με ασφάλεια και έπειτα από τις απαραίτητες έρευνες δεν εντοπίστηκε τίποτα ύποπτο στο εσωτερικό τους. Το ένα αεροσκάφος συνέχισε κανονικά την πορεία του προς το Ζαβεντέμ, όπου κατευθυνόταν ευθύς εξ αρχής, ενώ το δεύτερο έλαβε οδηγίες να αλλάξει κατεύθυνση και να προσγειωθεί στην Τουλούζη, προκειμένου να γίνει εκεί ο έλεγχος για την ύπαρξη εκρηκτικού μηχανισμού.

Σε ένα από τα δύο αεροσκάφη επέβαινε και ο Βέλγος παρουσιαστής Μπαρτ Ράες, ο οποίος στο προσωπικό του προφίλ στο Twitter ανήρτησε ότι η απειλή για βόμβα έγινε γνωστή είκοσι λεπτά πριν το αεροπλάνο προσγειωθεί στο αεροδρόμιο.

Όπως ενημέρωσαν επισήμως οι βελγικές αρχές, τα αεροσκάφη προσγειώθηκαν με ασφάλεια, ενώ όλοι οι επιβάτες απομακρύνθηκαν και άπαντες βρίσκονται πολύ καλά στην υγεία τους. 

Βέβαια, σχεδόν παράλληλα οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους μέσω της εφαρμογής Telagram καλούσαν «μοναχικούς λύκους» να επιτεθούν στο Βέλγιο, χαρακτηρίζοντας τη χώρα «στόχο του Ισλάμ». 

Υπενθυμίζεται πως στις 22 Μαρτίου του 2016 τρεις βομβιστές αυτοκτονίας σκόρπισαν το θάνατο στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών και στο μετρό της βελγικής πόλης, με αποτέλεσμα τριάντα δύο άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και το Βέλγιο να έχει τεθεί σε κατάσταση «συναγερμού».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης