Γαλλία: Ελεύθεροι οι «ύποπτοι για τρομοκρατία» που συνελήφθησαν σε τρένο

Γαλλία: Ελεύθεροι οι «ύποπτοι για τρομοκρατία» που συνελήφθησαν σε τρένο

Σύμφωνα με έναν ελεγκτή εισιτηρίων είχαν ύποπτη συμπεριφορά και προκάλεσαν αναστάτωση

Γαλλία: Ελεύθεροι οι «ύποπτοι για τρομοκρατία» που συνελήφθησαν σε τρένο
Ελεύθερα αφέθηκαν τελικά τα δύο άτομα που συνελήφθησαν το απόγευμα της Παρασκευής μέσα στην υπερταχεία αμαξοστοιχία στην Τουλόν, επειδή κρίθηκαν ύποπτα για τρομοκρατία.

Αυτόπτης μάρτυρας που μίλησε στο πρακτορείο Reuters είπε ότι έγινε έρευνα στο τρένο, που εκτελούσε το δρομολόγιο από τη Νίκαια προς το Παρίσι, έπειτα από την οποία οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη των υπόπτων.

«Μέσα στο τρένο επέβαιναν δύο άτομα που σχεδίαζαν τρομοκρατική επίθεση και τα οποία απομακρύνθηκαν από αστυνομικούς». Αυτή ήταν η ανακοίνωση που σύμφωνα με τον αυτόπτη μάρτυρα έγινε στους επιβάτες του τρένου, μόλις ολοκληρώθηκε η αστυνομική επιχείρηση. 

Κλείσιμο
Ωστόσο, λίγες ώρες αργότερα έγινε γνωστό ότι οι δύο αυτοί άνθρωποι αφέθηκαν ελεύθεροι.
Όπως αποκαλύφθηκε, αφορμή για την αναστάτωση που επικράτησε στο τρένο και τη σύλληψή τους στάθηκαν αναφορές των εργαζομένων της αμαξοστοιχίας ότι το ζευγάρι είχε ύποπτη συμπεριφορά.

Οι δύο επιβάτες αρνήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις υπαλλήλων και να επιδείξουν τα εισιτήρια τους. Άλλαζαν θέσεις και επικοινωνούσαν μεταξύ τους με χειρονομίες, δήλωσε στο Reuters ένας άλλος υπάλληλος της αμαξοστοιχίας.

«Με δεδομένη την υπάρχουσα κατάσταση, οι συνάδερφοι αποφάσισαν να ζητήσουν την επέμβαση της αστυνομίας», δήλωσε ο ελεγκτής εισιτηρίων, ζητώντας να μην κατονομαστεί.

«Έχουμε λάβει οδηγίες αν έχουμε την οποιαδήποτε αμφιβολία για το οτιδήποτε, θα πρέπει να την αναφέρουμε», πρόσθεσε.

Η αμαξοστοιχία καθυστέρησε το ταξίδι της για περίπου μία ώρα, καθώς ένοπλοι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα στα τμήματα του τρένου, τρομάζοντας τους επιβαίνοντες που παρακολουθούσαν, με έναν εξ αυτών να βάζει τα κλάματα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης