Νέο βίντεο από το «Ατατούρκ»: Δείτε τρομοκράτη να «γαζώνει» αστυνομικό

Νέο βίντεο από το «Ατατούρκ»: Δείτε τρομοκράτη να «γαζώνει» αστυνομικό

Αστυνομικός με πολιτικά πλησιάζει έναν άνδρα με μαύρο πανωφόρι και συνομιλεί μαζί του - Ο άνδρας λίγα δευτερόλεπτα αργότερα πυροβολεί τον αστυνομικό, που σωριάζεται στο έδαφος - Ο ένοπλος, ωστόσο, βλέποντας πως το θύμα του δεν έχει χάσει τη ζωή του, τον πυροβολεί εκ νέου

Νέο βίντεο από το «Ατατούρκ»: Δείτε τρομοκράτη να «γαζώνει» αστυνομικό
Νέες συγκλονιστικές εικόνες από την τρομοκρατική επίθεση στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης βλέπουν το φως της δημοσιότητας, την ώρα που η Τουρκία θρηνεί 44 νεκρούς.

Σε βίντεο
από το κλειστό κύκλωμα που δημοσίευσε η Haberturk καταγράφεται η συμπλοκή ενός εκ των τρομοκρατών και ενός αστυνομικού.

Στα πλάνα διακρίνεται ένας αστυνομικός με πολιτικά να πλησιάζει έναν άνδρα με μαύρο πανωφόρι και στη συνέχεια να συνομιλεί μαζί του. Ο άνδρας λίγα δευτερόλεπτα αργότερα πυροβολεί τον αστυνομικό, ο οποίος σωριάζεται στο έδαφος σφαδάζοντας.

Ο ένοπλος, ωστόσο, βλέποντας πως το θύμα του δεν έχει χάσει τη ζωή του, τον πυροβολεί εκ νέου και έπειτα φεύγει από το σημείο χρησιμοποιώντας τον ανελκυστήρα.
Κλείσιμο

Όπως αναφέρει ο τουρκικός Τύπος, είναι πιθανό ο αστυνομικός να προσέγγισε τον ένοπλο καθώς του κίνησε υποψίες το γεγονός ότι φορούσε πανωφόρι την ώρα που στη χώρα επικρατούσαν υψηλές θερμοκρασίες. 

Προς το παρόν, δεν έχει γίνει γνωστή η κατάσταση της υγείας του αστυνομικού. 

Την ίδια ώρα, ήρωας έχει ανακηρυχθεί ο αστυνομικός που πυροβόλησε και τραυμάτισε έναν από τους τρομοκράτες.

Παρότι δεν κατάφερε να εξουδετερώσει τον ένοπλο, με αποτέλεσμα ο τελευταίος να πυροδοτήσει τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος, η Τουρκία ευγνωμονεί τον αστυνομικό καθώς χάρη σε εκείνον κατάφεραν να διαφύγουν ταξιδιώτες που βρίσκονταν στο σημείο.

Ο αστυνομικός Γιασίν Ντούρνα νοσηλεύεται έπειτα από την επέμβαση αφαίρεσης σπλήνας, στην οποία υποβλήθηκε και η κατάστασή του σύμφωνα με τουρκικά δημοσιεύματα κρίνεται σταθερή.

Οι καμικάζι αυτοκτονίας, σύμφωνα με Τούρκους αξιωματούχους, είχαν καταγωγή από τη Ρωσία, το Ουζμπεκιστάν και το Κιργιστάν, ενώ στο πλαίσιο 16 παράλληλων επιχειρήσεων της αντιτρομοκρατικής στην Κωνσταντινούπολη συνελήφθησαν 13 ύποπτοι. 

Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Εφκάν Αλά, δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι υπάρχουν ενδείξεις πως πίσω από το «χτύπημα» κρύβεται το Ισλαμικό Κράτος, παρότι δεν υπάρχει επίσημη ανάληψη της επίθεσης από τους τζιχαντιστές.

Στο ίδιο μοτίβο κινείται και ο επικεφαλής της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ (CIA), Τζον Μπρέναν, ο οποίος εξέφρασε την πεποίθηση ότι η επίθεση φέρει τη «σφραγίδα» του Ισλαμικού Κράτους.

Ο Μπρέναν προειδοποίησε, μάλιστα, πως το Brexit ενδέχεται να φέρει την Ευρώπη ενώπιον της μεγαλύτερης πρόκλησης που έχει αντιμετωπίσει έως σήμερα. 

Την ίδια άποψη φαίνεται πως συμμερίζεται και ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος υποστήριξε ότι η επίθεση μπορεί να διαπράχθηκε από το Ισλαμικό Κράτος.

Την ίδια στιγμή, η εφημερίδα Karsi επικαλούμενη αστυνομικές πηγές ανέφερε πως οι τρεις βομβιστές ήταν μέλη μίας επταμελούς ομάδας που εισήλθε στην Τουρκία στις 25 Μαΐου.

Ανάμεσα σε αυτούς, σύμφωνα με την εφημερίδα Yeni Safak συγκαταλέγεται και ο Τσετσένος Αχμέτ Τσατάγιεφ, ο οποίος λέγεται πως σχεδίασε τη φονική επίθεση στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης.

Ο Τσατάγιεφ πριν ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος το 2013, φέρεται να είχε εργαστεί για τον ισλαμιστή ηγέτη αυτονομιστικού κινήματος του Βόρειου Καυκάσου, Ντόκου Ουμάροφ.

Ρώσος αξιωματούχος μιλώντας στο πρακτορείο RIA Novosti δήλωσε ότι ο Τσατάγιεφ βρισκόταν στη λίστα καταζητούμενων για τρομοκρατία των ρωσικών αρχών από το 2008.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης