«Άνοιγμα» Ερντογάν στον Πούτιν

«Άνοιγμα» Ερντογάν στον Πούτιν

Επιστολή του Τούρκου προέδρου στον ομόλογό Ρώσο, με αφορμή την «Ημέρα της Ρωσίας»

«Άνοιγμα» Ερντογάν στον Πούτιν
Με επιφυλακτικότητα υποδέχθηκαν στη Μόσχα την επιστολή του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στον ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν, με αφορμή την εθνική εορτή της Ρωσίας. Πρόκειται για την πρώτη επίσημη επαφή μεταξύ των δύο κρατών, μετά την κρίση που ξέσπασε ανάμεσά τους με αφορμή την κατάρριψη ενός ρωσικού αεροσκάφους από τουρκικό, στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία.

«Επιβεβαιώνουμε ότι ο πρόεδρος Ερντογάν έστειλε μία επιστολή στο Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν με την ευκαιρία της Ημέρας της Ρωσίας που γιορτάζεται στις 12 Ιουνίου», δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ένας αξιωματούχος της τουρκικής προεδρίας.

Το Κρεμλίνο έλαβε το μήνυμα του Ερντογάν «μέσω των διπλωματικών διαύλων», επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ, σύμφωνα με το δημόσιο πρακτορείο ειδήσεων Ria-Novosti, τονίζοντας ότι η επικοινωνία δεν ήταν άμεση, αλλά μέσω διπλωματών.

Κλείσιμο
«Ευελπιστώ ότι οι σχέσεις μας θα φθάσουν στο επίπεδο που αξίζουν», δηλώνει ο Ερντογάν στην επιστολή που έστειλε στον Πούτιν, σύμφωνα με το τουρκικό ενημερωτικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV. Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ απηύθυνε επίσης επιστολή στο Ρώσο ομόλογό του, Ντμίτρι Μεντβέντεφ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης