Σε συναγερμό το Παρίσι: Έκλεισαν το Λούβρο λόγω των πλημμυρών

Σε συναγερμό το Παρίσι: Έκλεισαν το Λούβρο λόγω των πλημμυρών

Το μουσείο θα μείνει κλειστό και αύριο ώστε έργα μεγάλης αξίας να μεταφερθούν σε ασφαλείς τοποθεσίες

Σε συναγερμό το Παρίσι: Έκλεισαν το Λούβρο λόγω των πλημμυρών
Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται τις τελευταίες ώρες το Παρίσι λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που έκαναν τον Σηκουάνα να υπερχειλίσει.

Οι αρχές στην γαλλική πρωτεύουσα προσπαθούν να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προστατέψουν τους πολίτες, τα αξιοθέατα της αλλά και τα μοναδικά έργα τέχνης που βρίσκονται στο Λούβρο, στο οποίο έβαλαν λουκέτο υπό των φόβο των πλημμυρών!

Πράγματι, το μουσείο έκλεισε σήμερα το απόγευμα και θα μείνει κλειστό και αύριο, ώστε έργα μεγάλης αξίας να μεταφερθούν σε ασφαλείς τοποθεσίες.

Η ανακοίνωση που έφτασε σήμερα στα χέρια των εργαζομένων του μουσείου αναφέρει πως το Λούβρο θα μείνει κλειστό για το κοινό για προληπτικούς λόγους. Όπως σημειώνουν οι υπεύθυνοι, «δεν υπάρχει κίνδυνος για τους υπαλλήλους ή το κοινό, αλλά η κίνηση αυτή θα μας επιτρέψει να μεταφέρουμε με ηρεμία συγκεκριμένες συλλογές έργων τέχνης, εάν κριθεί απαραίτητο».
Κλείσιμο

«Σπάνιο θέαμα: το Λούβρο έκλεισε λόγω των πλημμυρών», έγραψε μία χρήστης του Twitter


Oι ισχυρές βροχοπτώσεις και η συνεχιζόμενη κακοκαιρία έχουν προκαλέσει πλημμύρες και λασπόνερα σε κατοικημένες περιοχές στην κεντρική και τη βόρεια Γαλλία, με τις αρχές να έχουν θέσει δύο περιφέρειες των Παρισίων σε κόκκινο συναγερμό. Οι δημοτικές αρχές της «πόλης του φωτός» έχουν κλείσει δρόμους στην αριστερή όχθη του Σηκουάνα και συνιστούν επιφυλακή μέχρι και αύριο. 

Φωτογραφία που αναρτήθηκε στο Twitter το απόγευμα της Πέμπτης



Σύμφωνα με την γαλλική εφημερίδα «Le Figaro», η στάθμη του Σηκουάνα έχει ανέβει κατά 4,3 μέτρα πάνω από το συνηθισμένο, όλα αυτά μόλις οκτώ ημέρες πριν την έναρξη του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης