«Φούσκωσε» ο Σηκουάνας και το Παρίσι έγινε... Βενετία

«Φούσκωσε» ο Σηκουάνας και το Παρίσι έγινε... Βενετία

Δείτε φωτογραφίες - Σπίτια, σχολεία και ένας οίκος ευγηρίας εκκενώθηκαν στην πόλη Μονταργκί, σε απόσταση 110 χιλιομέτρων νότια του Παρισιού

«Φούσκωσε» ο Σηκουάνας και το Παρίσι έγινε... Βενετία
Σε ορμητικό ποτάμι έχει μετατραπεί το Παρίσι με τους πολίτες να κάνουν τις μετακινήσεις τους μετ΄εμποδίων, αφού οι περισσότεροι δρόμοι έχουν πλημμυρίσει. 
   
Oι ισχυρές βροχοπτώσεις και η συνεχιζόμενη κακοκαιρία έχουν προκαλέσει πλημμύρες και λασπόνερα σε κατοικημένες περιοχές στην κεντρική και τη βόρεια Γαλλία, με τις αρχές να έχουν θέσει δύο περιφέρειες των Παρισίων σε κόκκινο συναγερμό. 

Οι δημοτικές αρχές της «πόλης του φωτός» έχουν κλείσει δρόμους στην αριστερή όχθη του Σηκουάνα και συνιστούν επιφυλακή μέχρι και αύριο. 

Κλείσιμο
Όπως ήταν αναμενόμενο, οι βόλτες με τα καραβάκια στον Σηκουάνα δεν πραγματοποιούνται καθώς η στάθμη των υδάτων έχει ανέβει επικίνδυνα. 

Σύμφωνα με την γαλλική εφημερίδα «Le Figaro», η στάθμη του Σηκουάνα έχει ανέβει κατά 4,3 μέτρα πάνω από το συνηθισμένο.  

Όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα «Le Monde» επικαλούμενη το υπουργείο Εσωτερικών, η Πυροσβεστική κλήθηκε για επιχειρήσεις σε 8.000 περιπτώσεις το τελευταίο διήμερο από τα βελγικά σύνορα μέχρι τη Βουργουνδία. 

Οκτώ ημέρες πριν την έναρξη του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου, η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με πλημμύρες.

Η κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο που συνδέει το Παρίσι με το Μπορντό και στο σιδηροδρομικό δίκτυο που εκτείνεται βόρεια της Ορλεάνης έχει διακοπεί τα τελευταία δύο 24ωρα λόγω των πλημμυρών. Σπίτια, σχολεία και ένας οίκος ευγηρίας εκκενώθηκαν στην πόλη Μονταργκί, σε απόσταση 110 χιλιομέτρων νότια του Παρισιού. 

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία ανακοίνωσε ότι η Γαλλία διένυσε τον μήνα Μάιο με τις περισσότερες βροχοπτώσεις από τότε που ξεκίνησε η συγκέντρωση δεδομένων, πριν από 150 χρόνια. Επιπλέον, προειδοποίησε ότι το ύψος των υδάτων του Σηκουάνα αναμένεται να ξεπεράσει αύριο τα 5,60 μέτρα, το ανώτερο επίπεδο, χωρίς να υπερβεί τα 6 μέτρα, κάτι που θα σήμαινε ότι το υπόγειο σιδηροδρομικό δίκτυο θα πλημμύριζε και πολύ πιο κάτω από το επίπεδο ρεκόρ των 8,60 μέτρων που καταγράφηκε το 1910.



















Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης