Τουρκία: Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες ανήλικων θυμάτων βιασμού σε καταυλισμό

Τουρκία: Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες ανήλικων θυμάτων βιασμού σε καταυλισμό

Τουλάχιστον 30 παιδιά ηλικίας 10-14 ετών κακοποιήθηκαν από εργαζόμενο σε καταφύγιο-μοντέλο που είχαν επισκεφθεί οι Νταβούτογλου, Μέρκελ, Τουσκ

 Τουρκία: Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες ανήλικων θυμάτων βιασμού σε καταυλισμό
Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες παιδιών που έπεσαν θύματα κακοποίησης από συντηρητή σε καταυλισμό προσφύγων στη συνοικία Νιζίπ, της επαρχίας Γκαζιαντέπ στην Τουρκία.

Λίγες ημέρες μετά την αποκάλυψη ότι ο υπάλληλος του καταφυγίου, ο οποίος θεωρείτο «υποδειγματικός», επιτέθηκε σεξουαλικά σε ανήλικα αγόρια ηλικίας 10-14 ετών, βλέπουν το φως της δημοσιότητας οι μαρτυρίες των θυμάτων του.

Όπως αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik, ο 27χρονος άνδρας προσέγγιζε τα παιδιά προσφέροντάς τους χρηματικά ποσά για να ικανοποιήσει τις αρρωστημένες ορέξεις του.
Ο δράστης, ο οποίος αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης 230 ετών, κατηγορείται ότι κακοποίησε σεξουαλικά περίπου 30 παιδιά από τον Ιούνιο ως τον Σεπτέμβριο του 2015.
Κλείσιμο

Τα έγγραφα που είδαν το φως της δημοσιότητας αφορούν στις περιπτώσεις οκτώ αγοριών, όλα προερχόμενα από τη Συρία, τα οποία επιβεβαιώθηκε από το δικαστήριο ότι έπεσαν θύματα του 27χρονου, ο οποίος αναφέρεται με τα αρχικά του «Ε.Ε».

Την ίδια ώρα, οι οικογένειες άλλων θυμάτων επέλεξαν να μην κινηθούν νομικά καθώς φοβούνταν ότι μία τέτοια κίνησή τους θα προκαλούσε την απέλασή τους πίσω στις εμπόλεμες ζώνες της Συρίας, όπως επισημαίνει ο Ερικ Ατζαρέρ της εφημερίδας BirGün που πρώτος αποκάλυψε το θέμα.

Πώς περιγράφουν, όμως, τα θύματα όσα βίωσαν στα χέρια του σάτυρου;

«Ο Ε.Ε. με φώναξε και με πήγε στην τουαλέτα. Μου προσέφερε 1,5 λίρα για σεξ. Αρνήθηκα. Τότε μου έβγαλε απότομα το παντελόνι και με βίασε», κατέθεσε στο δικαστήριο ένα αγόρι με τα αρχικά Α.Ντ.

«Λίγες ημέρες αργότερα, με φώναξε και πάλι, αλλά εγώ έτρεξα. Την επόμενη ημέρα, με άρπαξε και πάλι, με τράβηξε στην τουαλέτα και μου έκανε το ίδιο», συμπλήρωσε το παιδί.

Ένα δεύτερο αγόρι ηλικίας 12 ετών που φέρει τα αρχικά Μ.Η, κατέθεσε πώς ο άνδρας, ο οποίος επέλεγε προσεκτικά «τυφλά» σημεία για τις επιθέσεις ώστε να μην καταγραφεί από κάμερες, τον παρενόχλησε σεξουαλικά.

«Κατά τη διάρκεια του ραμαζανιού, ο Ε.Ε με φώναξε στο ντους και μου είπε ότι θα μου δώσει 5 λίρες. Πήγα κοντά του. Αρχικά με χάιδευε σε διάφορα σημεία του σώματός μου, μετά άρχισε να αγγίζει τα γεννητικά μου όργανα, αλλά δε με βίασε», είπε το αγόρι.

Ένα τρίτο παιδί εξήγησε πώς κατάφερε να ξεφύγει από τα χέρια του 27χρονου, λέγοντας πως ο άνδρας τον προσέγγισε δίνοντας του 10 λίρες, αλλά εκμεταλλευόμενο το γεγονός ότι ο δράστης έφυγε για λίγα λεπτά από το σημείο, απομακρύνθηκε και ειδοποίησε τον πατέρα του.

«Έτρεξα μακριά. Πήγα στον πατέρα μου και του είπα τα πάντα. Τότε πήγαμε στο αστυνομικό τμήμα και τους είπα τι συνέβη», συμπλήρωσε το αγόρι.

Όλα αυτά τα ανατριχιαστικά έλαβαν χώρα σε έναν καταυλισμό-μοντέλο, που είχαν επισκεφθεί ο Τούρκος πρώην πρωθυπουργός, Αχμέτ Νταβούτογλου, η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ ο οποίος, μάλιστα, είχε μιλήσει με εγκωμιαστικά σχόλια για την Τουρκία δηλώνοντας ότι αποτελεί το καλύτερο παράδειγμα στον κόσμο για την αντιμετώπιση των προσφύγων.

Το ρωσικό δίκτυο Russia Today επικοινώνησε με τον δημοσιογράφο της τουρκικής εφημερίδας που αποκάλυψε το ζήτημα, στον οποίο απαγορεύτηκε η πρόσβαση στον καταυλισμό μετά το ρεπορτάζ του.

«Η πρόσβασή μας στους καταυλισμούς ήταν περιορισμένη από την αρχή. Οι αρχές δεν μας έδωσαν εξηγήσεις», εξήγησε ο Ατζαρέρ, τονίζοντας πως η τουρκική κυβέρνηση επιχειρεί να κρύψει κάτι.

Ο Ατζαρέρ πρόσθεσε, μάλιστα, πως οι τουρκικές αρχές έχουν επιλέξει προσεκτικά σε ποιους δημοσιογράφους θα επιτρέψουν την είσοδο στον καταυλισμό ώστε να διασφαλίσουν ότι το ρεπορτάζ τους δε θα βλάψει την κυβέρνηση.

Την ίδια ώρα, η βουλευτής του αντιπολιτευόμενου Ρεπουμπλικανικού Κόμματος της Τουρκίας, Ελίφ Ντογκάν Τουρκμέν, δήλωσε πως η υπόθεση αυτή είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου, τονίζοντας πως οι υπεύθυνοι του καταυλισμού δεν αναλαμβάνουν την ευθύνη που τους αναλογεί για τα ειδεχθή εγκλήματα που σημειώθηκαν.

Μάλιστα, κατήγγειλε ότι όταν η ίδια και μία συνάδελφός της όταν επιχείρησαν να επισκεφθούν τον καταυλισμό, χρειάστηκε να περιμένουν περισσότερο από μία ώρα για να τους επιτραπεί η είσοδος στο χώρο, ενώ τους απαγορεύτηκε να συνομιλήσουν με συγγενείς των θυμάτων.

«Ούτε ο διευθυντής του καταυλισμού, ούτε ο βοηθός του εμφανίστηκαν. Υπήρχε μόνο ο εκπρόσωπος του δημαρχείου και ο αρχηγός της αστυνομίας», συμπλήρωσε.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το ρωσικό δίκτυο που επικαλείται τουρκικό υπουργείο, ο δράστης των σεξουαλικών επιθέσεων δεν έχει ακόμα απολυθεί από τον καταυλισμό, καθώς ο διευθυντής μετέθεσε τον 27χρονο σε άλλο χώρο του καταφυγίου.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης