Εικόνες σοκ από τα 7,8 Ρίχτερ στον Ισημερινό: Στους 272 οι νεκροί

Εικόνες σοκ από τα 7,8 Ρίχτερ στον Ισημερινό: Στους 272 οι νεκροί

Τουλάχιστον 2.500 άνθρωποι εγκαταλείπουν τα σπίτια υπό το φόβο νέου «χτυπήματος» του Εγκέλαδου

Εικόνες σοκ από τα 7,8 Ρίχτερ στον Ισημερινό: Στους 272 οι νεκροί
Ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών από τον ισχυρό σεισμό των 7,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που συγκλόνισε τα ξημερώματα της Κυριακής τον Ισημερινό.

Το χτύπημα του Εγκέλαδου έχει στοιχίσει τη ζωή σε 272 ανθρώπους, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το AFP, επικαλούμενο κυβερνητική πηγή, ενώ ο αριθμός των τραυματιών ξεπερνάει τους 2.527.

Κλείσιμο


Με μηχανήματα αλλά και με γυμνά χέρια, τουλάχιστον 800 διασώστες και κάτοικοι του Ισημερινού αναζητούν απεγνωσμένα επιζώντες στα χαλάσματα που άφησε πίσω του ο ισχυρός σεισμός που έπληξε τη χώρα και ισοπέδωσε ολόκληρες πόλεις.



Ο σεισμός κατέστρεψε κτήρια, γέφυρες και δρόμους, ενώ οι κάτοικοι στις περιοχές που επλήγησαν προσπαθούν να εξασφαλίσουν τα αναγκαία για την καθημερινή επιβίωσή τους, σχηματίζοντας ουρές για να πάρουν νερό και τρόφιμα.

Μετά την πρώτη δόνηση, καταγράφηκαν 189 μετασεισμοί, κυρίως στην περιοχή του Πεδερνάλες. Περισσότερο έχουν πληγεί οι παράκτιες περιοχές κοντά στο επίκεντρο του σεισμού και ιδίως το Πεδερνάλες, μια γραφική, τουριστική πόλη με παραλίες και φοίνικες. Το μεγαλύτερο μέρος της έχει ισοπεδωθεί.

Ανάμεσα στα θύματα βρίσκονται και δύο άτομα από τον Καναδά.



Κατά πληροφορίες από τοπικούς αξιωματούχους, «εκμεταλλευόμενοι» το χτύπημα του Εγκέλαδου, μεγάλος αριθμός κρατουμένων απέδρασε από τις φυλακές του El Rodeo.

Την ίδια ώρα, σοκαριστικό βίντεο κάνουν το γύρο του διαδικτύου, που καταγράφουν το μέγεθος της καταστροφής και τον τρόμο του κόσμου. 

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, πρόκειται για τον πιο ισχυρό σεισμό που έχει πλήξει τη χώρα εδώ και δεκαετίες, ενώ οι ζημιές είναι εκτεταμένες τόσο κοντά στο επίκεντρό της δόνησης (ανοιχτά της ακτής του Ειρηνικού) όσο και στο Γουαγιακίλ, τη μεγαλύτερη πόλη της χώρας.

Στο Γκουαγιακίλ, 400 χιλιόμετρα από το επίκεντρο του σεισμού, μια γέφυρα έπεσε πάνω σε ένα αυτοκίνητο και οι δρόμοι έχουν καλυφθεί από συντρίμμια. 

«Ήταν τρομερό, κατέρρεε σαν να ήταν από τραπουλόχαρτα», είπε ο Γκάλο Βάγιε, ο 56χρονος φύλακας ενός κτιρίου του οποίου έσπασαν τα τζάμια και άνοιξαν οι τοίχοι.
«Έπεσα στα γόνατα και προσευχήθηκα να με προστατεύσει ο Θεός», πρόσθεσε.


Αξίζει να σημειωθεί ότι ο φονικός αυτός σεισμός χτύπησε τον Ισημερινό λίγο μετά τους δύο ισχυρούς σεισμούς που σημειώθηκαν από την Πέμπτη στη νοτιοδυτική Ιαπωνία, οι οποίοι προκάλεσαν τον θάνατο τουλάχιστον 40 ανθρώπων και τον τραυματισμό περίπου χιλίων.






Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης