Νέα έκρηξη στην Τουρκία - «Χτύπησαν» στρατιωτικό κομβόι

Νέα έκρηξη στην Τουρκία - «Χτύπησαν» στρατιωτικό κομβόι

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για επτά νεκρούς - Υπάρχουν πολλοί τραυματίες, σύμφωνα με πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας

Νέα έκρηξη στην Τουρκία - «Χτύπησαν» στρατιωτικό κομβόι
Νέα έκρηξη σημειώθηκε στην Τουρκία, στον αυτοκινητόδρομο που οδηγεί στο Ντιγιαρμπακίρ, τη μεγαλύτερη πόλη της κυρίως κουρδικής νοτιοανατολικής Τουρκίας. 

Στόχος ήταν στρατιωτικό κομβόι και σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που μεταδίουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης επτά άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τη νέα επίθεση. Σύμφωνα με πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας υπάρχουν τραυματίες.  Στην περιοχή κατευθύνονται ασθενοφόρα, όπως μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Η επίθεση σημειώθηκε μια ημέρα μετά το μακελειό που σημειώθηκε στην Άγκυρα, αφήνοντας πίσω 28 νεκρούς και τραυματίζοντας 61 άτομα. Η επίθεση σημειώθηκε κοντά στον οδό Εσκισεχίρ σε απόσταση μόλις 300 μέτρων από την τουρκική εθνοσυνέλευση, την προεδρία του Γενικού Επιτελείου Στρατού και τα αρχηγεία της Πολεμικής Αεροπορίας, του Πολεμικού Ναυτικού και της Ακτοφυλακής. Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Dogan έκανε λόγο για επίθεση με στόχο υπηρεσιακά οχήματα που μετέφεραν αξιωματικούς του στρατού, ενώ όπως δήλωσε ο νομάρχης της Άγκυρας, την ώρα που διερχόταν ένα από τα στρατιωτικά βαν, εξερράγη όχημα παγιδευμένο με εκρηκτικά.

«Η Τουρκία δεν πρόκειται ποτέ να κάνει ούτε βήμα πίσω από την δικαιολογημένη μάχη της ενάντια σε όλες τις τρομοκρατικές οργανώσεις» διεμήνυσε νωρίτερα ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου μετά τη βομβιστική επίθεση στην τουρκική πρωτεύουσα. 

«Το έθνος μας είναι εδώ και καιρό στο στόχαστρο της τρομοκρατίας, αλλά ξεπέρασε αρκετές καταιγίδες και ακόμη περισσότερο συσπειρωμένο θα ξεπεράσει αυτές τις δύσκολες συνθήκες με αξιοπρέπεια και αλληλεγγύη ενάντια σε αυτές τις επιθέσεις», δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός, μετά την έκτακτη σύσκεψη του συμβουλίου εθνικής ασφαλείας υπό την προεδρία του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Προεδρικό Μέγαρο της Άγκυρας.

Σημειώνεται ότι στη νοτιανατολική Τουρκία μαίνονται οι συγκρούσεις ανάμεσα στις τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις και τους κούρδους μαχητές του PKK. 

Ήδη η Τουρκία εξαπέλυσε αεροπορικές επιδρομές κατά θέσεων του PKK στο Βόρειο Ιράκ, ως απάντηση στο τρομοκρατικό χτύπημα για το οποίο θεωρεί ότι ευθύνονται οι Κούρδοι.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα τουρκικών εφημερίδων, ο βομβιστής της Άγκυρας ήταν συριακής καταγωγής. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης