Bίντεο-σοκ: Παρ' ολίγον τραγωδία με αεροπλάνο της Alitalia στην προσγείωσή του στο Λονδίνο

Bίντεο-σοκ: Παρ' ολίγον τραγωδία με αεροπλάνο της Alitalia στην προσγείωσή του στο Λονδίνο

Με τους πλαγιομετωπικούς ανέμους της θύελλας Imogen να χτυπούν τον αεροδιάδρομο με ανέμους ταχύτητας 100 μιλίων την ώρα, ένα Airbus της Αlitalia βρέθηκε σε εξαιρετικά επικίνδυνη θέση αποφεύγοντας την τελευταία στιγμή την τραγωδία

Bίντεο-σοκ: Παρ' ολίγον τραγωδία με αεροπλάνο της Alitalia στην προσγείωσή του στο Λονδίνο
Το βίντεο με την προσπάθεια ενός αεροπλάνο της Alitalia να προσγειωθεί στο αεροδρόμο London City Airport είναι πραγματικά συγκλονιστικό. Στις σοκαριστικές εικόνες βλέπουμε ένα Airbus της ιταλικής εταιρίας να προσπαθεί να προσγειωθεί μέσα σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες τις οποίες δημιουργούν οι δυνατοί άνεμοι της θύελλας που ταλαιπωρεί την Βρετανία, και οι οποίοι έφθαναν σε ριπές ακόμα και τα 100 μίλια την ώρα.

Ο πιλότος φαίνεται να έχει αρκετά μεγάλη εμπιστοσύνη στις ικανότητές του, όμως το εγχείρημα αποδεικνύεται εξαιρετικά δύσκολο. Όπως βλέπουμε το αεροπλάνο παρασέρνεται από τους ανέμους, αναγκάζοντας τον πιλότο να κάνει ένα σύντομο touch down και στην συνέχεια αφού βλέπει ότι δεν μπορεί να κατεβάσει όλους τους τροχούς στον διάδρομο, αποφασίζει να ακυρώσει την προσγείωση και να ξανασηκώσει το αεροπλάνο.

Όμως ακόμα και αυτή η απόφαση όπως φαίνεται είναι εξαιρετικά δύσκολη, καθώς οι άνεμοι εμποδίζουν το αεροπλάνο να σηκώσει την μύτη με αποτέλεσμα για κάποια λίγα δραματικά μέτρα να βρίσκεται στα πρόθυρα της τραγωδίας, πετώντας σε οριζόντια πτήση και κοντά στο όριο της απώλειας στήριξης.

Κλείσιμο
Πάντως για καλή τους τύχη, το αεροπλάνο καταφέρνει τελικά να σηκώσει το ρύγχος και σε συνδυασμό την φουλ δύναμη από τους κινητήρες απογειώνεται ξανά προς τον ουρανό του Λονδίνου. Η πτήση προερχόταν από το Λινάτε του Μιλανου και είχε ως προορισμό το Λονδίνο, και το μικρό (αλλά και βολικό λόγο εγγύτητας με την πόλη) αεροδρόμιο London City Airport.

Η πτήση ΑΖ222 είχε ήδη καθυστερήσει τουλάχιστον μιάμιση ώρα την προσγείωσή της στο αεροδρόμιο (λόγω καθυστερημένης αναχώρησης από το Μιλάνο), κάτι που μάλλον υποχρέωσε τον πιλότο να προχωρήσει στην πραγματοποίηση της προσγείωσης παρά το γεγονός ότι οι καιρικές συνθήκες ήταν ιδιαίτερα δύσκολες.

Το αεροπλάνο αφού έκανε έναν κύκλο προσγειώθηκε τελικά στο αεροδρόμιο με ασφάλεια και με τους επιβάτες να μην έχουν πάθει τίποτα πέρα από να έχουν πάρει την τρομάρα της ζωής τους. 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης