Πούτιν: Αν η Τουρκία αποφάσισε να γλείψει τους Αμερικανούς σε ένα σημείο, δικό της πρόβλήμα

Πούτιν: Αν η Τουρκία αποφάσισε να γλείψει τους Αμερικανούς σε ένα σημείο, δικό της πρόβλήμα

Ας τολμήσουν τώρα που έχουμε τους S-400 στη Συρία να κάνουν παραβιάσεις - Πρώτα έκαναν την επιθετική ενέργεια της κατάρριψης του Σουκχόι και μετά κρύφτηκαν πίσω από το ΝΑΤΟ

Πούτιν: Αν η Τουρκία αποφάσισε να γλείψει τους Αμερικανούς σε ένα σημείο, δικό της πρόβλήμα
Νέα επίθεση κατά της Τουρκίας για την κατάρριψη του ρωσικού Σουκχόι SU24 εξαπέλυσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν στην ετήσια συνέντευξη τύπου εφ' όλης της ύλης ενώπιον 1.350 δημοσιογράφων.

Αφού χαρακτήρισε όχι απλά «μη φιλική» αλλά «επιθετική» πράξη την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού είπε ότι η Τουρκία στη συνέχεια «έτρεξε να κρυφτεί πισω από το ΝΑΤΟ. «Αν ήταν ατύχημα θα είχαν ζητήσει συγγνώμη. Είναι εξοργιστικό. Οι τουρκικές αρχές αρνήθηκαν να συνεργαστούν μαζί μας» συμπλήρωσε.

Μεγαλύτερη αίσθηση προκάλεσε ωστόσο η ατάκα του Ρώσου προέδρου «αν η τουρκική ηγεσία αποφάσισε να γλείψει τους Αμερικανούς σε κάποιο σημείο,δικό της πρόβλημα. Το χρειάζεται η ίδια; Το χρειάζονται οι Αμερικανοί;».

Κλείσιμο
Τότε δεν είχαμε καμία αεράμυνα, πλέον έχουμε τους πυραύλους S-400 συνέχισε σε υψηλούς τόνους ο Ρώσος πρόεδρος. «Πίστευαν οτι θα βάζαμε την ουρά στα σκέλια και θα τρέχαμε. Όχι, η Ρωσία δεν είναι τέτοια χώρα. Αυξήσαμε την παρουσία μας στη Συρία και τον αριθμό των μαχητικών αεροσκαφών που έχουμε αναπτύξει εκεί. Δεν υπήρχε εκεί (σ.σ. στη Συρία) κανένα σύστημα αεράμυνας - τώρα υπάρχουν οι S-400. Αν προηγουμένως η Τουρκία παραβίαζε συνεχώς τον εναέριο χώρο της Συρίας, ας δοκιμάσει τώρα κάτι τέτοιο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά το μελλον των σχέσεων Ρωσίας-Τουρκίας παραδέχθηκε ότι «θα είναι σχεδόν αδύνατο να αποκατασταθούν». «Δεν βλέπω καμία προοπτική αποκατάστασης των σχέσεων με τις τουρκικές αρχές στο υψηλότερο επίπεδο» είπε χαρακτηριστικά.

«O Ατατούρκ θα γύρναγε στον τάφο του βλέποντας την ισλαμοποίηση της σύγχρονης Τουρκίας», δήλωσε ακόμη ο ισχυρός άνδρας της Ρωσίας.

Σε ερώτηση, μάλιστα, για το αν θα μπορούσε να κάνει κάτι ο Ερντογάν για να λύσει το πρόβλημα αρκέστηκε στο «δεν μπορώ να απαντήσω για άλλους ηγέτες. Αν θέλουν να κάνουν κάτι, ας το κάνουν».

Ωστόσο ο Ρώσος πρόεδρος δεν αναφέρθηκε μόνο στην Τουρκία.

Ο ίδιος μιλώντας για τον Ζεπ Μπλάτερ της FIFA είπε: «Για τον  Γιόζεφ Ζεπ Μπλάτερ της Fifa, o Πούτιν δήλωσε ότι πρόκειται ότι ένα αξιοσέβαστο πρόσωπο κι ότι θα έπρεπε να του απονεμηθεί το Νόμπελ Ειρήνης»

Τέλος σε ερώτηση δημοσιογράφου του ΒΒC, αν η Εκατερίνα Τικονόβα είναι κόρη του, ο Ρώσος πρόεδρος απάντησε: «Οι κόρες μου ζουν στη Ρωσία και σπούδασαν εκεί. Είμαι περήφανος γι΄αυτές. Ακόμα σπουδάζουν και εργάζονται στη Ρωσία. Δεν ασχολούνται με τις επιχειρήσεις ή την πολιτική. Ποτέ δεν συζητώ για την οικογένειά μου και δεν θα το κάνω τώρα».


Τι είπε για τις κόρες του
Ο Ρώσος πρόεδρος μίλησε και για τις κόρες του, υπογραμμίζοντας πως ζουν στη Ρωσία και ότι ποτέ δεν πήγαν στο εξωτερικό για να σπουδάσουν, ούτε έχουν σχέσεις με την πολιτική, διαψεύδοντας σχετικά δημοσιεύματα.

«Πρόσφατα όλοι υποστήριζαν ότι οι κόρες μου σπούδαζαν και ζούσαν μόνιμα στο εξωτερικό. Τώρα, δόξα τω Θεώ, κανείς δεν γράφει για το θέμα αυτό αλλά λένε ότι ζουν στη Ρωσία και αυτή είναι, άλλωστε, η αλήθεια», είπε, σημειώνοντας πως δεν έφυγαν ποτέ από την Ρωσία τους για να πάνε να ζήσουν σε κάποια άλλη χώρα. 

«Σπούδασαν μόνο σε ρωσικά πανεπιστήμια», είπε, τονίζοντας πως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουν επαφές με συναδέλφους από το εξωτερικό και ότι είναι περήφανος για εκείνες που συνεχίζουν να σπουδάζουν και να εργάζονται.

Ωστόσο, ο Πούτιν σημείωσε ότι δεν μπορεί να αποκαλύψει πού δουλεύουν οι κόρες τους, για λόγους ασφαλείας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης