Βουλγαρία: Aπαγορεύει τη διέλευση σε πρόσφυγες

Βουλγαρία: Aπαγορεύει τη διέλευση σε πρόσφυγες

Ο πρωθυπουργός της χώρας, Μπόικο Μπορίσοφ ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Ένωση να επενεξετάσει την πολιτική της στο προσφυγικό μετά το τρομοκρατικό κτύπημα στο Παρίσι - Συνελήφθησαν έντεκα διακινητές

Βουλγαρία: Aπαγορεύει τη διέλευση σε πρόσφυγες
Την αυστηροποίηση των ελέγχων στα σύνορα και των κριτηρίων για την παροχή νόμιμης άδειας διέλευσης από τα εδάφη της χώρας προς τους πρόσφυγες γνωστοποίησε ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ, ζητώντας παράλληλα από την Ευρωπαϊκή Ένωση να επανεξετάσει την πολιτική της στο προσφυγικό, μετά το πολλαπλό τρομοκρατικό κτύπημα στο Παρίσι.

Πιο συγκεκριμένα, οι αρχές της Βουλγαρίας «έκοψαν» 315 πρόσφυγες, στους οποίους δεν έδωσαν νόμιμη άδεια διέλευσης από τη χώρα, καθώς δεν πληρούσαν τις νέες προϋποθέσεις, ενώ έντεκα άτομα συνελλήφθησαν με την κατηγορία της διακίνησης μεταναστών. Η Βουλγαρία αύξησε από το Σάββατο (14/11) τα μέτρα φύλαξης στα σύνορά της μετά την επίθεση στο Παρίσι, καθώς βρίσκεται αντιμέτωπη, όπως και ολόκληρη η Ευρώπη, με το μεγαλύτερο κύμα προσφύγων μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Στις δηλώσεις του αναφορικά με την τρομοκρατική επίθεση σην πρωτεύουσα της Γαλλίας, ο Βούλγαρος πρωθυπουργός είπε ότι «αυτό είναι η νέα 11η Σεπτεμβρίου. Κάθε σινεμά, κέντρο διασκέδασης ή δημόσιος χώρος, είναι υποψήφιος στόχος. Ελπίζω η
Κλείσιμο
Ευρώπη να ακολουθήσει μία νέα πολιτική στο θέμα των προσφύγων».

Το υπουργείο Εσωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία προειδοποιεί τους ταξιδιώτες από την Τουρκία, τα Σκόπια και τη Σερβία ότι θα διεξάγεται πιο χρονοβόρος και λεπτομερής έλεγχος των εγγράφων τους, τόσο στο αεροδρόμιο της Σόφιας, όσο και στα σύνορα με τις συγκεκριμένες χώρες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης