Συνάντηση Ρωσίας, ΗΠΑ, Σαουδικής Αραβίας και Τουρκίας για τη Συρία

Συνάντηση Ρωσίας, ΗΠΑ, Σαουδικής Αραβίας και Τουρκίας για τη Συρία

Η Μόσχα δρομολογεί συνάντηση και μεταξύ Ρωσίας, ΗΠΑ, Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ηνωμένων Εθνών

Συνάντηση Ρωσίας, ΗΠΑ, Σαουδικής Αραβίας και Τουρκίας για τη Συρία
Αποφασισμένος να συνδράμει καθοριστικά στη λήξη του εμφυλίου πολέμου και στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας στη χώρα της Συρίας, εμφανίζεται ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος ανέλαβε νέα πρωτοβουλία. Πιο συγκεκριμένα, ο Ρώσος πρόεδρος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας Σαλμάν μπιν Αμπντούλ Αζίζ Αλ Σαούντ, αλλά και τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τους οποίους ενημέρωσε για τις επαφές που είχε με τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ, στη Μόσχα.

Σε ανακοίνωσή του, το Κρεμλίνο ενημέρωσε ότι διεξάγεται συζήτηση μεταξύ όλων των δυνάμεων που μπορούν να συνεισφέρουν στην επίλυση της κρίσης, η οποία έχει προκαλέσει τον θάνατο εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων και έχει εξαναγκάσει εκατομμύρια άλλους να εγκαταλείψουν τις οικίες τους, μεταφέροντας το πρόβλημα της κρίσης κυρίως στην Ευρώπη, ενώ δημιουργήθηκαν οι συνθήκες για την ανάπτυξη ισχυρών θυλάκων τρομοκρατικών ομάδων, οι οποίες δρουν σε παγκόσμιο επίπεδο.

Τηλεφωνική επικοινωνία για το θέμα της Συρίας υπήρξε και μεταξύ του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ και του ομόλογού του των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, οι οποίοι συμφώνησαν να συναντηθούν την Παρασκευή (23/10) στη Βιέννη, προκειμένου να έχουν κατ' ιδίαν συζητήσεις. Το «παρών» στη συνάντηση θα δώσουν και οι υπουργοί Εξωτερικών της Τουρκίας, αλλά και της Σαουδικής Αραβίας, των δύο κρατών που αντιμάχονται κατά κύριο λόγο στην περιοχή την κυβέρνηση Άσαντ. Τον προηγούμενο μήνα, ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας είχε δηλώσει ότι ο Άσαντ πρέπει να απομακρυνθεί με κάθε τρόπο από τη θέση του. Ο Βλάντιμιρ Πούτιν, σε επαφή που είχε με τον υπουργό Άμυνας της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, ξεκαθάρισε ότι σκοπός του είναι να δοθεί πολιτική λύση στο θέμα της Συρίας.

Κλείσιμο
Η Μόσχα πρότεινε επίσης ένα ακόμη κουαρτέρο συνάντησης για την Παρασκευή, στη Βιέννη, με τη συμμετοχή της Ρωσίας, των ΗΠΑ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Ηνωμένων Εθνών, καθώς, όπως σημειώθηκε, η κατάσταση στη Μέση Ανατολή χρήζει ιδιαίτερης προσοχής.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης