Σοκ από τις φωτογραφίες των διευθυντών της Air France - Γιατί πήγαν να τους λιντσάρουν

Σοκ από τις φωτογραφίες των διευθυντών της Air France - Γιατί πήγαν να τους λιντσάρουν

Τους έσκισαν τα ρούχα μετά την ανακοίνωση για 2.900 απολύσεις - Δεκάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία της αεροπορικής εταιρίας

Σοκ από τις φωτογραφίες των διευθυντών της Air France - Γιατί πήγαν να τους λιντσάρουν
Η απόλυση 2.900 εργαζομένων της αεροπορικής εταιρίας Air France είχε ανακοινωθεί την περασμένη Παρασκευή από τον επικεφαλής της μητρικής εταιρίας Air France-KLM, αλλά όταν σήμερα επιβεβαιώθηκε η απόφαση η οργή των υπαλλήλων ξεχείλισε.

Σύμφωνα με τις φωτογραφίες και τα βίντεο που δόθηκαν στη δημοσιότητα δεκάδες υπαλλήλων της εταιρίας συγκεντρώθηκαν στην είσοδο του κτιρίου, φωνάζοντας συνθήματα και κρατώντας πανό διαμαρτυρόμενοι για τις απολύσεις.

Ωστόσο, η ένταση δεν περιορίστηκε στα συνθήματα, αλλά μόλις εμφανίστηκε ο διευθυντής προσωπικού οι υπάλληλοι του επιτέθηκαν σκίζοντας του τα ρούχα. Ο Ξαβιέ Μπροσέτα έντρομος, αναγκάστηκε να σκαρφαλώσει στην περίφραξη του κτιρίου ώστε να γλιτώσει από τους οργισμένους συγκεντρωμένους.

Κλείσιμο


Την ίδια τύχη είχε και το διευθυντικό στέλεχος της εταιρίας Πιερ Πλιζονιέ, ο οποίος φωτογραφήθηκε με σκισμένο το πουκάμισο και το σακάκι με τους αστυνομικούς να προσπαθούν να τον σώσουν από το πλήθος.

Το σχέδιο απολύσεων προβλέπει περικοπές προσωπικού κατά 300 στους πιλότους, 900 στους αεροσυνοδούς και 1.700 στο προσωπικό ξηράς, ενώ η εταιρία αποφάσισε να ακυρώσει την αγορά 19 νέων αεροσκαφών 787-9 και έξι αεροσκαφών 787-10 από την Boeing.

Παρά τις απολύσεις, η Air France υποστηρίζει ότι δεν θα ακυρωθεί καμία πτήση αλλά προειδοποιεί ότι ενδέχεται να υπάρξουν καθυστερήσεις, κυρίως στη διαδικασία check in.
Σύμφωνα με το συνδικάτο των εργαζομένων αναμένεται να σημειωθούν απεργιακές κινητοποιήσεις.



«Κάνω έκκληση σε όλους, ειδικά στους πιλότους να προσπαθήσουν. Πρέπει να υπάρξει ανοιχτός διάλογος και πρέπει όλοι βρεθούν γύρω από το ίδιο τραπέζι», δήλωσε ο εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης Στεφάν Λε Φολ.























Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης