Έχασε την τελευταία πόλη του κυβερνείου της Ιντλίμπ ο Άσαντ

Έχασε την τελευταία πόλη του κυβερνείου της Ιντλίμπ ο Άσαντ

Ο συνασπισμός επαναστατών με την επωνομασία Τζαίς αλ Φατέχ, ή Στρατός Κατάκτησης, είπε ότι είχε καταλάβει την πόλη

Έχασε την τελευταία πόλη του κυβερνείου της Ιντλίμπ ο Άσαντ
Ο στρατός της Συρίας έχει αποσυρθεί από την βορειοδυτική πόλη της Αριά αφότου ένας συνασπισμός αντικυβερνητικών ομάδων κατέλαβε και την τελευταία αυτή πόλη στο κυβερνείο του Ιντλίμπ, στη βορειοδυτική Συρία κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, που είχε μείνει υπό κυβερνητικό έλεγχο.
 
Ο συνασπισμός επαναστατών με την επωνομασία Τζαίς αλ Φατέχ, ή Στρατός Κατάκτησης, είπε ότι είχε καταλάβει την πόλη. Το μεγαλύτερο τμήμα του συνασπισμού αποτελείται από το συριακό τμήμα της Αλ Κάϊντα, το Μέτωπο Νούσρα.
 
Ο συνασπισμός είπε ότι είχε καταλάβει αρκετά σημεία ελέγχου που υπερασπίζονταν την πόλη, ενώ ο συριακός στρατός είπε ότι συνέχιζε σφοδρό πόλεμος με δυνάμεις της Νούσρα που είχαν καταφέρει να μπουν στη πόλη Αριά. Αργότερα ο στρατός παραδέχθηκε ότι είχε αποσυρθεί, συνεχίζοντας μια σειρά από ήττες. Το γεγονός αποτελεί και ένα μεγάλο πλήγμα στο ηθικό των κυβερνητικών δυνάμεων του προέδρου Άσαντ που έχουν ορκιστεί να νικήσουν τους σουνίτες μαχητές οι οποίοι χρηματοδοτούνται από τη Σαουδική Αραβία, το Κάταρ και την Τουρκια για να ρίξουν τον Άσαντ.
 
Κλείσιμο
Μια πηγή από τους επαναστάτες επιβεβαίωσε ότι ο πόλεμος διεξαγόταν στους δρόμους της Αριά. «Υπάρχουν πολλά πτώματα στους δρόμους», είπε, προσθέτοντας ότι οι ισλαμιστές έψαχναν τη πόλη για στρατιώτες του Άσαντ. Πολλοί από τους αμάχους έχουν κρυφτεί σε καταφύγια.
 
Η Αριά, που κάποτε είχε 80.000 κατοίκους, βρίσκεται σε στρατηγική θέση, στην κύρια αρτηρία εφοδιασμού του στρατού που ενώνει τις περιοχές Ιντλίμπ και Λατάκεια.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης