Σουλτς: Είναι ντροπή και ομολογία αποτυχίας ότι δεν αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας

Σουλτς: Είναι ντροπή και ομολογία αποτυχίας ότι δεν αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας

Πόσοι περισσότεροι άνθρωποι θα πρέπει να πνιγούν μέχρι να αναλάβουμε δράση στην Ευρώπη, τονίζει στην ανακοίνωσή του

Σουλτς: Είναι ντροπή και ομολογία αποτυχίας ότι δεν αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας
Την επιτακτική ανάγκη η Ευρώπη να προχωρήσει επιτέλους σε αλλαγή της μεταναστευτικής πολιτικής και της πολιτικής για τους πρόσφυγες υπογραμμίζει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος δηλώνει «άφωνος» από τη νέα τραγωδία με τους 700 νεκρούς μετανάστες ανοιχτά της Λιβύης.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει χαρακτηριστικά: «Πόσοι περισσότεροι άνθρωποι θα πρέπει να πνιγούν μέχρι να αναλάβουμε δράση στην Ευρώπη; Πόσες φορές ακόμα θέλουμε να εκφράσουμε απλώς την απογοήτευσή μας και στη συνέχεια να επιστρέψουμε στην καθημερινότητά μας»;

Ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου δηλώνει ότι «ο καταγγελτικός λόγος δεν αρκεί» και προσθέτει: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι. Κάθε μέρα που καθόμαστε άπραγοι και παρακολουθούμε πώς άνθρωποι αφήνουν τις τύχες τους στα χέρια εγκληματιών και απάνθρωπων διακινητών και πεθαίνουν στο δρόμο τους προς την Ευρώπη, έχουμε όλο και μεγαλύτερη ευθύνη».

Κλείσιμο
Σύμφωνα με τον Μάρτιν Σουλτς, «η Ευρώπη μπορεί να κάνει περισσότερα και πρέπει να κάνει περισσότερα». «Είναι ντροπή και μια ομολογία αποτυχίας το πόσες χώρες αποφεύγουν να αναλάβουν την ευθύνη και το πόσα λίγα χρήματα παρέχουμε για αποστολές διάσωσης» επισημαίνει.

Ο ίδιος χαρακτηρίζει ζωτικής σημασίας τη συνεργασία ανάμεσα στις αρχές στην περιοχή της Μεσογείου και τη συγκρότηση μιας κυβέρνησης εθνικής ενότητας στη Λιβύη και καταλήγει σημειώνοντας ότι «χωρίς μια πραγματική κοινή ευρωπαϊκή προσέγγιση που θα βασίζεται στην αλληλεγγύη, που θα δίνει τη δυνατότητα στους ανθρώπους να έρθουν στην Ευρώπη με νόμιμο τρόπο και που θα γεννά ελπίδα αντί για απελπισία, η επόμενη τραγωδία είναι απλώς θέμα χρόνου».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης