Αποκαλυπτικές είναι οι δορυφορικές φωτογραφίες που απεικονίζουν τις πόλεις Μπάγκα και Ντόρον Μπάγκα της Νιγηρίας, που ισοπεδώθηκαν στην κυριολεξία από την Μπόκο Χαράμ, ενώ οι αντάρτες της οργάνωσης κατέσφαξαν χιλιάδες πολίτες.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεθνούς Αμνηστίας, οι φωτογραφίες δείχνουν ότι στις δύο αυτές κωμοπόλεις της χώρας, έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές ή έχουν εντελώς ισοπεδωθεί περισσότερες από 3.700 οικοδομές.
Οι φωτογραφίες που δείχνουν το «πριν» τραβήχθηκαν στις 2 Ιανουαρίου, ενώ αυτές που δείχνουν το «μετά» στις 7 του ίδιου μήνα, λίγο μετά την επίθεση.
Οι γκρίζες ζώνες δείχνουν «κενές» ζώνες και κατεστραμμένα κτήρια, ενώ οι κόκκινες είναι οι «ζωντανές» περιοχές των δύο πόλεων.
Κλείσιμο
Η πόλη Ντόρον Μπάγκα
Η πόλη Μπάγκα
Σύμφωνα με την Αμνηστία, εκαντοντάδες πολίτες εκτελέστηκαν κατά την επίθεση, ενώ τα στοιχεία δείχνουν πως μόνο στην Μπάγκα θανατώθηκαν 2.000 άνθρωποι.
Οι τελευταίες κουβέντες πριν από τον ύπνο μένουν στο μυαλό των παιδιών περισσότερο απ' όσο φανταζόμαστε. Και ίσως εκεί, μέσα σε λίγα λεπτά σιωπής, να ξεκινά η πιο σημαντική προπόνηση για την επόμενη μέρα.
Η Μαρίνα-Λύδα Κουταρέλλη και η Τίνα Κίκιζα βρέθηκαν στην ίδια κουζίνα, έβαλαν τις ποδιές τους και ετοίμασαν μια αυθεντική σπετσιώτικη συνταγή με αφορμή το φετινό Spetses Mini Marathon
Νέες σειρές, μεγάλες κινηματογραφικές επιστροφές, podcasts που μας βάζουν στα παρασκήνια αγαπημένων ιστοριών και, φυσικά, τα 78α Emmy Awards συνθέτουν έναν Σεπτέμβριο γεμάτο επιλογές στο Vodafone TV