Δύο Βρετανοί, δύο Γάλλοι κι ένας Γερμανός στους εκτελεστές του Κάνιγκ!

Δύο Βρετανοί, δύο Γάλλοι κι ένας Γερμανός στους εκτελεστές του Κάνιγκ!

«Αρκετές πηγές εντός του Ισλαμικού Κράτους επιβεβαίωσαν στο RFI ότι δύο Γάλλοι εμφανίζονται στο βίντεο εκτελώντας δύο Σύρους στρατιώτες»

Δύο Βρετανοί, δύο Γάλλοι κι ένας Γερμανός στους εκτελεστές του Κάνιγκ!
Tην ταυτότητα των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους που εμφανίζονται χωρίς κουκούλες στο βίντεο φρίκης του αποκεφαλισμού του Αμερικανού, Πίτερ Κάσιγκ και Σύρων στρατιωτών επιχειρούν να εξακριβώσουν οι δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών.

Στο επίμαχο βίντεο, οι υπηρεσίες πληροφοριών κάνουν λόγο για πέντε δυτικούς τζιχαντιστές: Δύο Βρετανούς, δύο Γάλλους και έναν Γερμανό, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα «Daily Mail».

Στη Βρετανία, οι αρχές έχουν αναγνωρίσει τον 20χρονο Βρετανό υπήκοο και φοιτητή της Ιατρικής, Νάσερ Μουτάνα. Ο πατέρας του, ο οποίος κατοικεί στο Κάρντιφ της Ουαλίας φέρεται αρχικά να δήλωσε σύμφωνα με την «Daily Mail» πως «μοιάζει με τον γιο του», ωστόσο στη συνέχεια αρνήθηκε πως ο γιος του είναι ένας εκ των τζιχαντιστών στο βίντεο.

Κλείσιμο
Στο επίμαχο βίντεο ο Μουτάνα στέκεται δίπλα στον «Τζιχάντι Τζον», όπως τον αποκαλούν τα βρετανικά μέσα, τον μαυροντυμένο μασκοφόρο Βρετανό «δήμιο» του Ισλαμικού Κράτους που εμφανίζεται στα προηγούμενα φρικτά βίντεο των τζιχαντιστών.

Την ίδια ώρα, η γαλλική κυβέρνηση αναγνώρισε τον 22χρονο Γάλλο Μαξίμ Ορσάρ μεταξύ των τζιχαντιστών. Ο Ορσάρ, ο οποίος πήρε το όνομα Αμπού Αμπντάλα αλ-Φαράνσι αφότου ασπάστηκε το Ισλάμ, έφυγε για τη Συρία τον Αύγουστο του 2013 έχοντας παραμείνει επί έναν χρόνο στη Μαυριτανία.

Σύμφωνα με το δίκτυο «Radio France Internationale» (RFI), στο βίντεο εμφανίζεται και δεύτερος Γάλλος, την ταυτότητα του οποίου προσπαθούν να εξακριβώσουν οι αρχές.

«Αρκετές πηγές εντός του Ισλαμικού Κράτους επιβεβαίωσαν στο RFI ότι δύο Γάλλοι εμφανίζονται στο βίντεο εκτελώντας δύο Σύρους στρατιώτες», μετέδωσε το ραδιοφωνικό δίκτυο, προσθέτοντας ότι πηγή του Ισλαμικού Κράτους δήλωσε ότι «το βίντεο εξυπηρετεί δύο σκοπούς: τη στρατολόγηση μελών και την τρομοκράτηση των εχθρών της ομάδας». Ο ερευνητής Ουασίμ Νασρ από το γαλλικό δίκτυο «France 24» δείχνει πως οι εκτελεστές επέλεξαν να εμφανιστούν χωρίς να έχουν καλυμμένο το πρόσωπο στο βίντεο αποκεφαλισμού του Πήτερ Κάσινγκ και των Σύρων στρατιωτών με στόχο τη στρατολόγηση νέων μελών. «Πρώτα παρουσιάζουν τους εαυτούς ως εκδικητές του συριακού λαού που έχει υποφέρει τρία χρόνια αεροπορικών επιδρομών από το καθεστώς Ασαντ. Δεύτερον παρουσιάζονται ως πολυεθνική δύναμη. Στόχος τους είναι η στρατολόγηση νέων μελών», επισημαίνει. Στο μεταξύ, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, σε 1.500 εκτελέσεις σε διάστημα πέντε μηνών, μετά δηλαδή την ανακοίνωση της εγκαθίδρυσης χαλιφάτου από την οργάνωση στις περιοχές που ελέγχει, έχει προχωρήσει το Ισλαμικό Κράτος. Μεταξύ των ανθρώπων που εκτελέστηκαν μαζικά ή αποκεφαλίστηκαν από τους φανατικούς ισλαμιστές, οι 879 είναι άμαχοι, εκ των οποίων οι 700 μέλη της φυλής Σαϊτάτ στη Συρία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης