Αποδέχεται το Big Bang και την θεωρία της εξέλιξης ο Πάπας Φραγκίσκος

Αποδέχεται το Big Bang και την θεωρία της εξέλιξης ο Πάπας Φραγκίσκος

«Ο Θεός δεν είναι μάγος» είπε ο Ποντίφικας που για μια ακόμα φορά εξέπληξε με τις δηλώσεις του

Αποδέχεται το Big Bang και την θεωρία της εξέλιξης ο Πάπας Φραγκίσκος
Ακόμα μια παρέμβαση του Πάπα Φραγκίσκου «ταράζει» τα θεμέλεια της Καθολικής εκκλησίας. Αυτή τη φορά, ο Αργεντίνος Πάπας επέλεξε να ασχοληθεί με την δαρβινική θεωρία της εξέλιξης, όχι όμως για να την... «αφορίσει» ως αντίθετη με την εκκλησία αλλά αντίθετα, για να δηλώσει υποστηρικτής της. Όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters, o Φραγκίσκος, μιλώντας στην Παπική Ακαδημία των Επιστημών, ανέφερε πως η θεωρία του Big Bang και της εξέλιξης δεν είναι αντίθετες με την «παρέμβαση του Θεού» ως δημιουργού, αλλά αντίθετα, την προαπαιτούν.

Στο λόγο του προς τους φοιτητές ο Μπεργκόλιο δήλωσε: «Όταν διαβάζουμε για την Δημιουργία στη Γένεση, κινδυνεύουμε να πιστέψουμε πως ο Θεός ήταν μάγος, που με ένα μαγικό ραβδί κατάφερε να κάνει τα πάντα. Αλλά, δεν είναι καθόλου έτσι».

«Ο Θεός δεν είναι ένα θείο πλάσμα, ή ένας μάγος, αλλά ο Δημιουργός που έδωσε στα πάντα τη Ζωή», εξήγησε ο Φραγκίσκος και συνέχισε: «Η εξέλιξη των ειδών στη φύση δεν είναι ασύμβατη με την έννοια της Δημιουργίας, γιατί η εξέλιξη προϋποθέτει τη δημιουργία των όντων που εξελίσσονται».

Κλείσιμο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης