Δάκρυα για τα παιδιά της Γάζας: Τουλάχιστον 392 είναι νεκρά

Δάκρυα για τα παιδιά της Γάζας: Τουλάχιστον 392 είναι νεκρά

Πυρά και εναντίον Τούρκων δημοσιογράφων - Νεκρός Βρετανός μέλος ανθρωπιστικής οργάνωσης - Ένοπλος άνοιξε πριν λίγο πυρ κοντά στο Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ - Επιβεβαιώνει το Ισραήλ τον βομβαρδισμό «λίγα λεπτά» μετά την έναρξη της εκεχειρίας

Δάκρυα για τα παιδιά της Γάζας: Τουλάχιστον 392 είναι νεκρά
Τη στιγμή που Παλαιστίνη και Ισραήλ αλληλοκατηγορούνται για μία ακόμα παραβίαση εκεχειρίας που τέθηκε σε ισχύ σήμερα για ανθρωπιστικό σκοπό στη Λωρίδα της Γάζας, ο φόρος αίματος προκαλεί σοκ.



Σύμφωνα με την UNICEF

Κλείσιμο
τουλάχιστον 392 παιδιά έχουν χάσει τη ζωή τους από το ανηλεές σφυροκόπημα των ισραηλινών Δυνάμεων Άμυνας από τη στιγμή που ξεκίνησε η χερσαία επιχείρηση στις 8 Ιουλίου, ενώ μόνο το περασμένο Σάββατο οι βομβαρδισμοί του ισραηλινού στρατού προκάλεσαν το θάνατο 84 ανθρώπων.

Όλα αυτά, ενώ ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπένιαμιν Νετανιάχου υποστηρίζει ότι η επέμβαση θα συνεχίσει ακόμα και αν καταστραφούν όλα τα τούνελ της Χαμάς και προειδοποιεί ότι η Χαμάς θα πληρώσει βαρύ τίμημα.

Ο Νετανιάχου, μάλιστα, σε νεότερες δηλώσεις του τόνισε πως το Ισραήλ δεν έχει σκοπό να βλάψει τους κατοίκους της Γάζας, επισημαίνοντας πως η ίδια η Χαμάς τους βλάπτει.

«Πλήξαμε τη Χαμάς και τις τρομοκρατικές οργανώσεις. Δεν έχουμε καμία πρόθεση να βλάψουμε τους κατοίκους της Γάζας, αλλά η Χαμάς τους βλάπτει και προσπαθεί να τους αποτρέψει από το να λάβουν ανθρωπιστική βοήθεια», είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρωθυπουργός της χώρας, επανέλαβε πως η επιχείρηση θα συνεχιστεί μέχρι να αποκατασταθεί η ηρεμία στην περιοχή.

«Οι θάνατοι παιδιών αγγίζουν το ποσοστό 30% των νεκρών», δήλωσε εκπρόσωπος της UNICEF, προσθέτοντας πως ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί, ενώ συγκλονιστικό είναι το γεγονός ότι ανάμεσα στα θύματα τα περισσότερα είναι ηλικίας κάτω των 12 ετών.

Έπειτα από τον σημερινό βομβαρδισμό σε καταυλισμό προσφύγων, μάλιστα, ένα κοριτσάκι μόλις οκτώ ετών «έσβησε», ενώ σύμφωνα με εκπρόσωπο του παλαιστινιακού υπουργείου Υγείας σημειώθηκε και δεύτερη επίθεση μετά την έναρξη της εκεχειρίας σε ιδιωτική κατοικία.

Αξιωματούχος του ισραηλινού υπουργείου Αμύνης, επισήμανε πως αν παραβιαστεί από τη Χαμάς η εκεχειρία ο στρατός θα απαντήσει στα πυρά, τονίζοντας πως τα  ισραηλινά στρατεύματα παραμένουν μόνο στη Ράφα, καθώς τα υπόλοιπα έχουν είτε αποσυρθεί είτε αναπτυχθεί κοντά στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας.

Στο σύνολό τους τουλάχιστον 1.865 Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους μέχρι στιγμής, ενώ ολοκληρώνεται η 28η ημέρα από την έναρξη της επιχείρησης στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ πάνω από 9.470 είναι οι τραυματίες από τα πυρά των Ισραηλινών.

Στο μεταξύ, όπως αναφέρει το Russia Today που επικαλείται πληροφορίες από την αρμόδια υπηρεσία για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες του ΟΗΕ, περίπου το 25% του πληθυσμού, ο οποίος αγγίζει το 1,8 εκατ. έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους.

Από την άλλη πλευρά, από τις συγκρούσεις 63 είναι οι Ισραηλινοί στρατιώτες που έχουν σκοτωθεί, ενώ τρεις πολίτες έχουν χάσει τη ζωή τους.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του δικτύου Sky News, Τομ Ράινερ, εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δήλωσε πως ο βομβαρδισμός στο καταφύγιο προσφύγων στην περιοχή Σάτι, σημειώθηκε «λίγα λεπτά από την έναρξη της εκεχειρίας».

Παράλληλα, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε την επανέναρξη της επιχείρησης μετά τη λήξη της επτάωρης εκεχειρίας, στη Λωρίδα της Γάζας.

«Ξεκινούμε και πάλι την επιχείρηση και τις αεροπορικές επιδρομές, κατά των εγκαταστάσεων των τρομοκρατών στη Γάζα», δήλωσε στο Associated Press εκπρόσωπος του στρατού, συνταγματάρχης Πίτερ Λέρνερ.

Ισραηλινά πυρά εναντίον Τούρκων δημοσιογράφων

Την ίδια στιγμή, υπάρχουν αναφορές ότι Ισραηλινοί στρατιώτες άνοιξαν πυρ εναντίον συνεργείου του πρακτορείου ειδήσεων Anadolu.

Όπως μεταδίδει το CNN-Türk από τη Λωρίδα της Γάζας, το περιστατικό σημειώθηκε μετά την κήρυξη της σημερινής κατάπαυσης του πυρός, ενώ τραυματίστηκε στο χέρι ο εικονολήπτης Μετίν Γιουκσέλ Καγιά.

Νεκρός Βρετανός μέλος ανθρωπιστικής οργάνωσης

Παράλληλα, σύμφωνα με πηγές του δικτύου Sky News ένας Βρετανός, μέλος ανθρωπιστικής οργάνωσης φέρεται να έχει πέσει νεκρός από πυρά στη Γάζα.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας ερευνά την υπόθεση, ενώ την είδηση μετέδωσε ο δημοσιογράφος του δικτύου, Τομ Ράινερ, ο οποίος δήλωσε ότι οι αξιωματούχοι «λαμβάνουν τις αναφορές πολύ σοβαρά».

Λέγεται, πάντως, ότι ο Βρετανός έχασε τη ζωή του έπειτα από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή εχθές, Κυριακή, στην περιοχή της Ράφα.

«Έχουμε ενημερωθεί για τις πληροφορίες που κάνουν λόγο για τον θάνατο ενός Βρετανού στη Ράφα και τις εξετάζουμε», δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών.

Ένοπλος άνοιξε πυρ κοντά στο Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ

Λίγη ώρα μετά την πρόσκρουση εκσκαφέα σε λεωφορείο που είχε ως τραγική συνέπεια το θάνατο δύο ανθρώπων, εκ των οποίων και τον οδηγό του πρώτου οχήματος, και τον τραυματισμό τουλάχιστον πέντε, περιστατικό που οι ισραηλινές αρχές ερμήνευσαν ως τρομοκρατική επίθεση, ένοπλος άνοιξε πυρ κοντά στο Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ.

Όπως αναφέρει η Haaretz ο ένοπλος που επέβαινε σε μοτοσικλέτα άνοιξε πυρ σε στάση λεωφορείου κοντά στο Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ, προκαλώντας τον τραυματισμό ενός ανθρώπου. Οι τοπικές αρχές αναζητούν τον δράστη.

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης