Ουκρανία: 30.000 Ρώσοι στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί στην Κριμαία

Ουκρανία: 30.000 Ρώσοι στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί στην Κριμαία

Πρόκειται για αριθμό διπλάσιο αριθμό σε σχέση με αυτόν που είχε ανακοινώσει προηγουμένως η ουκρανική κυβέρνηση

Ουκρανία: 30.000 Ρώσοι στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί στην Κριμαία
Η Ρωσία διαθέτει πλέον 30.000 στρατιώτες στην περιοχή της Κριμαίας, διπλάσιο αριθμό σε σχέση με αυτόν που είχε ανακοινώσει προηγουμένως η ουκρανική κυβέρνηση, όπως δήλωσαν σήμερα Ουκρανοί συνοριοφύλακες,

Ο Σεργκέι Ασταχόφ, σύμβουλος του διοικητή των συνοριοφυλάκων,  είπε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι ο αριθμός αυτός αποτελεί μια εκτίμηση και περιλαμβάνει τόσο τα στρατεύματα που έχουν φτάσει στην Κριμαία από την προηγούμενη εβδομάδα, όσο και τα στρατεύματα του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, που ελλιμενίζεται στη Σεβαστούπολη.

Κλείσιμο
Η Ρωσία έχει ανακοινώσει ότι τα μόνα στρατεύματα που διαθέτει στην Κριμαία είναι αυτά που έχουν τη βάση τους στη Σεβαστούπολη.

Οι στρατιώτες που έχουν καταλάβει πολλές θέσεις στη χερσόνησο δεν φορούν διακριτικά στις στολές τους, όμως οδηγούν στρατιωτικά οχήματα με ρωσικές πινακίδες.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα το Κίεβο είχε κάνει λόγο για 16.000 ρώσους στρατιώτες στην Κριμαία.

Η Ουκρανία κάλεσε τους αξιωματικούς της που φοιτούν σε στρατιωτικές σχολές της Ρωσίας να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, ανακοίνωσε σήμερα το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας, μετά τη ρωσική επέμβαση στην Κριμαία.

Η ανακοίνωση που ανέβηκε στον ιστότοπο του υπουργείου αναφέρει ότι ακυρώθηκε η διμερής συμφωνία μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσίας για τη στρατιωτική εκπαίδευση. Επίσης σημειώνει ότι οι 26 Ουκρανοί που φοιτούν σε ρωσικές στρατιωτικές σχολές καλούνται να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης