Η ουκρανική βουλή ψήφισε την άμεση απελευθέρωση της Τιμοσένκο

Η ουκρανική βουλή ψήφισε την άμεση απελευθέρωση της Τιμοσένκο

Είχε προηγηθεί η τοποθέτηση του στενού της συνεργάτη, Ολεξάντρε Τουρτσίνοφ στη θέση του προέδρου του κοινοβουλίου της χώρας

Η ουκρανική βουλή ψήφισε την άμεση απελευθέρωση της Τιμοσένκο
Την άμεση απελευθέρωση της πρώην πρωθυπουργού της Ουκρανίας Γιούλια Τιμοσένκο από τη φυλακή στην οποία κρατείτο μέχρι πρότινος στο Χάρκοβο αποφάσισε η ουκρανική βουλή με 322 ψήφους υπέρ. Η Τιμοσένκο αναμένεται να μεταβεί άμεσα στην Πλατεία Ανεξαρτησίας στο Κίεβο μετά την απελευθέρωσή της. Η βουλή αποφάσισε επίσης την αντικατάσταση του Γενικού Κατηγόρου Βίκτορ Πσόνκα, αλλά και την τοποθέτηση του Άρσεν Αβακόφ ως υπουργού Εσωτερικών.

Νωρίτερα, το «δεξί χέρι» της Τιμοσένκο, ο Ολεξάντρε Τουρτσίνοφ εξελέγη πρόεδρος του κοινοβουλίου της Ουκρανίας, στην θέση του στενού συνεργάτη του Προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς, του Βολιντίμιρ Ρίμπακ, ο οποίος υπέβαλε την παραίτησή του σήμερα το πρωί.

Ο Τουρτσίνοφ εξελέγη κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίασης με 288 ψήφους υπέρ σε ένα σύνολο 450 ψήφων. «Η εξουσία στην Ουκρανία ξεκινά και πάλι το έργο της σταθεροποίησης της κατάστασης» δήλωσε ο ίδιος λίγο μετά.

Κλείσιμο
Ο Τουρτσίνοφ αντικαθιστά τον Βολοντίμιρ Ρίμπακ, ο οποίος υπέβαλλε την παραίτησή του σήμερα το πρωί μετά την υπογραφή χθες της ειρηνευτικής συμφωνίας που προβλέπει σημαντικές πολιτικές υποχωρήσεις εκ μέρους του προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς έπειτα από την πολιτική κρίση διάρκειας τριών μηνών που συνταρράσσει την χώρα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης