Ουκρανία: Παραιτήθηκε σύσσωμη η κυβέρνηση

Ουκρανία: Παραιτήθηκε σύσσωμη η κυβέρνηση

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βίκτορ Γιανουκόβιτς, έκανε δεκτή την παραίτηση του συνόλου της κυβέρνησης

Ουκρανία: Παραιτήθηκε σύσσωμη η κυβέρνηση
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βίκτορ Γιανουκόβιτς, έκανε την Τρίτη δεκτή την παραίτηση του πρωθυπουργού Νικόλα Αζάροφ και του συνόλου της κυβέρνησης, όπως ανακοινώθηκε από την ουκρανική προεδρία. Εξάλλου, το Σύνταγμα προβλέπει ότι την παραίτηση του πρωθυπουργού ακολουθεί υποχρεωτικά η παραίτηση σύσσωμης της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, ο Γιανουκόβιτς ζήτησε από τα μέλη της κυβέρνησης να συνεχίσουν το έργο τους μέχρι το σχηματισμό νέας κυβέρνησης. Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, ο Αζάροφ αποχωρεί εν όψει της απειλής για την οικονομία της χώρας του που προκαλούν οι δύο μήνες των αναταραχών.

«Η κρίση που έχει ενσκήψει στη χώρα απειλεί την οικονομική και κοινωνική της ανάπτυξη συνιστώντας έτσι κίνδυνο και για ολόκληρη την ουκρανική κοινωνία και τον κάθε πολίτη χωριστά», είπε ο Αζάροφ.

Κλείσιμο
Ο 66χρονος Αζάροφ διορίστηκε από τον Γιανουκόβιτς μετά τις προεδρικές εκλογές του 2010 κι έκτοτε βρίσκεται στο πηδάλιο της υπερχρεωμένης χώρας, με το εθνικό της νόμισμα να είναι συνδεδεμένο με το δολάριο και αποκρούοντας τις πιέσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) να αυξήσει τις τιμές του φυσικού αερίου στην εσωτερική αγορά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης