Νέα Υόρκη: Mε το Μετρό πήγε στην ορκωμοσία του ο Μπιλ ντε Μπλάζιο

Νέα Υόρκη: Mε το Μετρό πήγε στην ορκωμοσία του ο Μπιλ ντε Μπλάζιο

Το νέο δήμαρχο "όρκισε" ο πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον  - Ευχαρίστησε τον πρώην δήμαρχο, τη σύζυγο και τα παιδιά του

Νέα Υόρκη: Mε το Μετρό πήγε στην ορκωμοσία του ο Μπιλ ντε Μπλάζιο
Λίγες ώρες μετά την πρώτη ορκωμοσία του σε ιδιωτική τελετή έξω από την κατοικία του στο Μπρούκλιν, ο νέος δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάζιο, ορκίστηκε και επίσημα στο δημαρχιακό μέγαρο της πόλης.

Μπροστά σε πλήθος χιλιάδων υποστηρικτών του που αψήφησαν το ψύχος που επικρατεί στο Μεγάλο Μήλο, ο ντε Μπλάζιο ανέλαβε τη σκυτάλη έπειτα από τη 12ετή θητεία του Μάικλ Μπλουμπεργκ.



Ο ντε Μπλάζιο μετά την ορκωμοσία του χαιρέτησε το πλήθος που ξέσπασε σε χειροκροτήματα και στη συνέχεια αγκάλιασε τη σύζυγο και τα παιδιά του, οι οποίοι έφτασαν στο δημαρχιακό μέγαρο χρησιμοποιώντας το μετρό.
Κλείσιμο

Στην τελετή παραβρέθηκε το ζεύγος Κλίντον, με την Χίλαρι Κλίντον να δέχεται θερμά χειροκροτήματα από το πλήθος, ενώ στο βήμα ανέβηκε υποβασταζόμενος από τον γιο του ντε Μπλάζιο, Ντάντε, και ο αειθαλής τραγουδιστής, Χάρι Μπελαφόντε, ο οποίος αναφέρθηκε με θερμά λόγια στον 109ο δήμαρχο της Νέας Υόρκης.



Όταν στο βήμα ανέβηκε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον, έκανε λόγο για την εξέλιξη και την πορεία του ντε Μπλάζιο και αναφέρθηκε στην πολυφυλετική οικογένεια του νέου δημάρχου, λέγοντας ότι πρόκειται για «μια πραγματική, μοντέρνα οικογένεια».



Λίγα λεπτά μετά την επίσημη ορκωμοσία του από τον Μπίλ Κλίντον, ο ντε Μπλάζιο τον ευχαρίστησε για τα «γενναιόδωρα λόγια του» και στη συνέχεια ευχαρίστησε και τον πρώην δήμαρχο, Μπλούμπεργκ, καλώντας το πλήθος να χειροκροτήσει αναγνωρίζοντας το έργο του. Αναφέρθηκε, μάλιστα, στο πάθος που επέδειξε στη θητεία του για την προσφορά του στους πολίτες της Νέας Υόρκης.



Αργότερα μιλώντας για τη σύζυγό του, Σιρλείν, δήλωσε πως είναι η αδελφή ψυχή του, η σύντροφός του, η φίλη του και πως η αγάπη του μεγαλώνει συνέχεια. Όσο για τα δυο παιδιά του, δήλωσε πως «είναι το καλύτερο πράγμα που έχει συμβεί» στη ζωή του τονίζοντας πως καθημερινά τον κάνουν να νιώθει περήφανος. Δεν ξέχασε ούτε την ιταλική καταγωγή του, ευχαριστώντας στα ιταλικά τους με ένα «grazie» τους υποστηρικτές του από την Ιταλία, ενώ μίλησε και στα ισπανικά για τους ισπανόφωνους «φίλους» του.



«Θα δώσουμε ζωή στην ελπίδα όλων των πολιτών. Κληθήκαμε να θέσουμε τέλος στην οικονομική και κοινωνική ανισότητα που απειλεί την πόλη που αγαπούμε. Εσείς πρέπει να βρίσκεστε στο κέντρο, πρέπει να συνεχίσετε ώστε να ακουστεί η φωνή σας. Εδώ ξεκινά το έργο μας. Θα τιμήσω την εμπιστοσύνη που μου δείξατε. Θα τα καταφέρουμε», δήλωσε συγκινημένος ο ντε Μπλάζιο, ενώ το πλήθος τον επευφημούσε.

Ο νέος δήμαρχος που σκοπεύει να αυξήσει τη φορολόγηση στους πλούσιους Νεοϋορκέζους, δήλωσε κλείνοντας την ομιλία του: «Δε ζητούμε περισσότερα από τους πλούσιους για τιμωρήσουμε την επιτυχία. Tο κάνουμε για να δημιουργήσουμε περισσότερα success stories».

Ολοκληρώνοντας το λόγο του, μαζί με τα παιδιά και τη σύζυγό του συντονισμένοι σαν σε χορευτικό, έστειλαν φιλιά στο πλήθος που τους χειροκροτούσε.







Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης