Μπαγκλαντές: Στοιβάζονται στα τρένα για να πάνε για προσκύνημα στη Μέκκα

Μπαγκλαντές: Στοιβάζονται στα τρένα για να πάνε για προσκύνημα στη Μέκκα

Δείτε φωτογραφίες - Κάθε χρόνο χιλιάδες πιστοί συρρέουν στην πόλη κατά την περίοδο των προσευχών

Βασίλισσα και  στο Photoshop!
Μπαγκλαντές: Στοιβάζονται στα τρένα για να πάνε για προσκύνημα στη Μέκκα
Κυριολεκτικά ο ένας πάνω στον άλλον, εκατοντάδες Μπαγκλαντεσιανοί στοιβάζονται στα τρένα για να πάνε στη Γιορτή της Θυσίας ή αλλιώς Κουρμπάν Μπαϊράμ (Eid Al-Adha), μια μεγάλη μουσουλμανική γιορτή, η οποία γίνεται κάθε χρόνο στη Μέκκα. Κάθε χρόνο χιλιάδες πιστοί συρρέουν στην πόλη κατά την περίοδο των προσευχών, ενώ μετά την επίσκεψή τους, αποκτούν την ιδιότητα του Χατζ. Οι μη μουσουλμάνοι απαγορεύεται να επισκεφτούν την πόλη.



Κλείσιμο
Στο Μπαγκλαντές φαίνεται πως η πίστη τους ξεπερνά κάθε εμπόδιο και γι αυτό το λόγο στα δρομολόγια με προορισμό τη Μέκκα, στοιβάζονται. Οικογένειες ανεβαίνουν στην οροφή του τρένου γιατί μέσα επικρατεί το αδιαχώρητο, ενώ άλλοι κρέμονται από τα παράθυρα... 



Οι φωτογραφίες είναι από την πρωτεύουσα του Μπαγκλαντές, την Ντάκα και σήμερα είναι η μεγάλη ημέρα. Κατά τη διάρκεια της τελετής θυμούνται την προθυμία του προφήτη Αβραάμ να θυσιάσει το γιο του, όταν του ζητήθηκε από τον Αλλάχ. Έτσι οι οικογένειες γιορτάζουν αυτή τη μέρα σφάζοντας συνήθως ένα πρόβατο ή μια γίδα.  



Στις ευρωπαϊκές χώρες οι Μουσουλμάνοι σφάζουν τα ζώα σε σφαγεία και στη συνέχεια μοιράζουν το κρέας στις οικογένειές τους, σε φίλους και φτωχούς. Τέλος, κατά τη διάρκεια της γιορτής δίνουν χρήματα στους φτωχούς.

Το Κουρμπάν Μπαϊράμ είναι ένα από δύο κύρια θρησκευτικά φεστιβάλ Μπαϊράμ. Όπως και το Ιντ αλ-φιτρ, το Κουρμπάν Μπαϊράμ αρχίζει επίσης μια σύντομη προσευχή που ακολουθείται με από ένα κήρυγμα. Διαρκεί τρεις ημέρες και αρχίζει τη 10η ημέρα του μήνα Dhul Hijja του σεληνιακού ισλαμικού ημερολογίου. Συμβαίνει να είναι περίπου 70 ημέρες μετά από το τέλος του μήνα με το Ραμαζάνι.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης