Κίνα: Σφοδρή αμμοθύελλα σαρώνει το Πεκίνο - Επιδεινώνεται η ατμοσφαιρική ρύπανση

Κίνα: Σφοδρή αμμοθύελλα σαρώνει το Πεκίνο - Επιδεινώνεται η ατμοσφαιρική ρύπανση

Οι Αρχές στο Πεκίνο προειδοποίησαν τους πολίτες να μη βγουν για άσκηση και άλλες δραστηριότητες, ενώ κάλεσαν τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί λόγω της περιορισμένης ορατότητας

pekino-ammothiella
Σφοδρή αμμοθύελλα σάρωσε το Πεκίνο και αρκετές βόρειες κινεζικές επαρχίες, καλύπτοντας με ένα πυκνό νέφος πορτοκαλί σκόνης τον ουρανό και εκτινάσσοντας την ατμοσφαιρική ρύπανση σε επικίνδυνα επίπεδα, όπως ανακοίνωσε η κρατική μετεωρολογική υπηρεσία.

Οι Αρχές στο Πεκίνο, προειδοποίησαν τους πολίτες να μη βγουν για άσκηση και άλλες δραστηριότητες, ενώ κάλεσαν τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να κινούνται σε χαμηλές ταχύτητες, λόγω περιορισμένης ορατότητας, σύμφωνα με το CNN.

Thick sandstorms shroud Beijing, air quality plummets


Στις έξι το πρωί -τοπική ώρα- οι συγκεντρώσεις των σωματιδίων PM10 έφτασαν τα 1.667 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο, επίπεδα που καθιστούν «την αμμοθύελλα τη σφοδρότερη που έχει εκδηλωθεί το 2023».

To επίπεδο αυτό ρύπων είναι 37 φορές μεγαλύτερο από την ημερήσια μέση τιμή των 45 μικρογραμμαρίων ανά κ.μ που ορίζει ανεκτό ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Το Πεκίνο πλήττεται τακτικά από αμμοθύελλες την άνοιξη, με την αιθαλομίχλη να επιδεινώνεται από την αύξηση της βιομηχανικής δραστηριότητας, αλλά και την ταχεία αποψίλωση των δασών στα βόρεια της χώρας.

Hazy spring in Beijing as lingering smog and multiple sandstorms shroud Chinese capital


Κλείσιμο


Σχεδόν δώδεκα επαρχίες εξέδωσαν κίτρινα προειδοποιητικά σήματα από την Τετάρτη έως νωρίς το πρωί της Πέμπτης, συμπεριλαμβανομένων των Shaanxi, Shanxi, Hebei, Heilongjiang, Jilin, Liaoning, Shandong, Henan, Jiangsu, Anhui και Hubei, σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία της Κίνας.

Η αμμοθύελλα προέρχεται από τη Μογγολία και σταδιακά κινήθηκε προς την κεντρική και ανατολική Κίνα, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους. Η έλλειψη βροχοπτώσεων και τα συστήματα χαμηλής πίεσης συνέβαλαν στην εξάπλωση των σωματιδίων άμμου στην επικράτεια.

Ειδήσεις σήμερα: 

Χωρίς το ιππικό η παρέλαση της 25ης Μαρτίου - Για ποιον λόγο ματαιώθηκε η συμμετοχή του

Ασπασία Μπόγρη: Κινδύνευσε η ζωή της νεαρής κοπέλας που είχε δεχθεί δολοφονική επίθεση από τον πατέρα της

Μικρούτσικος μετά τις δηλώσεις για την Τρέμη: «Ήμουν αφελής, πίστευα ότι είχε τελειώσει η συνέντευξη»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης